Dissabte, 18 de setembre de 2021 - Edició 1150
La República

Entitats de discapacitats reclamen al Govern abastir d’EPI i test de detecció ràpida als serveis d’atenció domiciliària

ACN Barcelona.-Les dues principals organitzacions de la discapacitat de Catalunya, Ecom i DinCat, han reclamat al Govern que es reforci l’atenció a totes les persones amb discapacitat i el suport […]

Avatar
Agències 02/04/2020

ACN Barcelona.-Les dues principals organitzacions de la discapacitat de Catalunya, Ecom i DinCat, han reclamat al Govern que es reforci l’atenció a totes les persones amb discapacitat i el suport a les entitats del sector. Reclamen que s’abasteixi d’EPI i test de detecció ràpida també als serveis d’atenció domiciliària, i no només als serveis residencials. D’altra banda, alerten que les entitats, ja “ofegades econòmicament per infrafinançament crònic de fa deu anys”, no poden assumir més costos econòmics per fer front a la pandèmia i que necessiten el suport de l’administració per fer-ho.

Així, sol·liciten un “pla de xoc” al Govern per minimitzar l’impacte en les entitats del sector i en les persones amb discapacitat, “col·lectiu vulnerable que patirà amb tota seguretat en major mesura la duresa de les conseqüències” de la pandèmia. Aquestes entitats alerten de les condicions d’inseguretat sanitària en què es presta atenció a les persones amb discapacitat, i insisteixen que cal agilitzar l’abastament de test ràpids de detecció per poder fer un cribatge de qui cal aïllar o hospitalitzar per evitar contagis.Manifesten també la preocupació del col·lectiu pel fet que, davant un possible col·lapse dels recursos sanitaris, es pugui arribar a discriminar algú per raó de la seva discapacitat, “en contra del marc jurídic del nostre país basat en el respecte als drets humans”. Finalment, reclamen al govern espanyol que no retalli les polítiques actives d’ocupació.