Dilluns, 27 de setembre de 2021 - Edició 1159
La República

Enric Llorca deixa l’alcaldia de Sant Andreu de la Barca després de 26 anys

ACN Sant Andreu de la Barca.-L’alcalde de Sant Andreu de la Barca (Baix Llobregat), Enric Llorca, ha anunciat que renuncia al càrrec després de 26 anys al capdavant de l’Ajuntament. […]

Avatar
Agències 23/07/2021

ACN Sant Andreu de la Barca.-L’alcalde de Sant Andreu de la Barca (Baix Llobregat), Enric Llorca, ha anunciat que renuncia al càrrec després de 26 anys al capdavant de l’Ajuntament. En un comunicat, el batlle argumenta la decisió per motius personals i assenyala que la gestió de la pandèmia “ha fet que aquests darrers dos anys fossin molt accidentats”, ja que exerceix de metge de forma simultània al seu càrrec a l’Ajuntament. Llorca es va presentar per primer cop a les eleccions municipals el 1995 encapçalant la candidatura del PSC. Des d’aleshores, ha guanyat set cops els comicis locals. La renúncia es farà efectiva en un ple municipal el 29 de juliol, mentre el nou alcalde s’escollirà el dia 31.

Llorca diu que marxa satisfet per haver aconseguit, entre altres, grans fites urbanistiques per a la ciutat, com soterrar els Ferrocarrils de la Generalitat i reconvertir la N-II en una via urbana. La creació de quatre escoles bressol, d’equipaments esportius o d’un teatre també són projectes que Llorca ressalta dels seus 26 anys com a alcalde de Sant Andreu, així com les polítiques de cohesió social. “Durant els pitjors moments de la crisi econòmica a cap família de Sant Andreu de la Barca se li va tallar el llum, l’aigua o el gas”, remarca.