Dijous, 24 de juny de 2021 - Edició 1064
La República

Engel, expert de Sillicon Valley: “Barcelona pot ser un dels cinc líders en innovació mundial d’aquí a 50 anys”

ACN Barcelona.-L’expert en innovació, veterà de Sillicon Valley i professor de la Universitat de Berkeley, Jerome Engel, ha assegurat que Barcelona és un “centre d’excel·lència” en emprenedoria i ha previst […]

Avatar
Agències 26/02/2020

ACN Barcelona.-L’expert en innovació, veterà de Sillicon Valley i professor de la Universitat de Berkeley, Jerome Engel, ha assegurat que Barcelona és un “centre d’excel·lència” en emprenedoria i ha previst que si continua amb “l’acceleració” que té, d’aquí a 50 anys podria ser un dels “cinc o set líders globals en innovació”. En una conferència al Tech Spirit Barcelona, el congrés alternatiu al MWC, Engel ha dit que el paper de la capital catalana està “assegurat” en el món de l’emprenedoria futura. En una entrevista amb l’ACN, l’expert ha dit que la ciutat es pot beneficiar dels efectes del Brexit sobre l’ecosistema start-up de Londres: “Les coses canviaran, Barcelona és una economia emergent per l’emprenedoria i cada vegada serà més i més important”.

Segons Engel, Barcelona no és l’ecosistema més “gran o important” en innovació perquè no té el poder econòmic o les connexions dels grans hubs però és “únic” per la “cultura dinàmica de disseny i creativitat” que té la ciutat. Per a seguir sent un pol d’atracció d’start-ups i inversors, el professor de la Universitat de Berkley ha aconsellat reforçar les connexions “legals i culturals” amb altres mercats i apostar per la transferència tecnològica entre els acadèmics i negocis.