Edició 1773

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 03 de juny del 2023
Edició 1773

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 03 de juny del 2023

Engeguen una prova pilot per portar obres d’art a centres educatius de Barcelona

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – El Consorci d’Educació, l’Institut de Cultura de Barcelona (ICUB) i el MACBA han engegat una prova pilot per instal·lar obres d’art a escoles i instituts públics de Barcelona. Aquesta aliança, emmarcada en el programa ‘Fora de reserves’, convida els centres educatius a acollir temporalment obres d’artistes visuals i a desenvolupar, conjuntament amb els autors un programa públic d’activació de les obres. Les peces seleccionades per participar a l’edició pilot són ‘Al cistell’, d’Isabel Banal, i ‘High Five Zara’, de Rubén Grilo. Ambdues van ser adquirides l’any 2020 pel fons municipal d’art gràcies al Fons Covid, i fan una crítica al capitalisme.

L’Institut Anna Gironella de Mundet, del districte d’Horta Guinardó, i l’Escola Ramon Casas, del districte de Sants-Montjuïc, han estat els centres públics seleccionats per participar en aquesta edició pilot, que va començar a principis del 2023.

Publicitat

El projecte, que inclou la instal·lació i l’exposició de les obres als centres educatius, vol que aquests espais esdevinguin extencions de museu. La voluntat de les institucions és posar la creació contemporània i el patrimoni artístic de la ciutat a l’abast de tothom per generar noves maneres d’acollir l’art. A més, dins el programa educatiu, es visibilitzaran les feines d’especialització que hi ha dins d’un museu amb la participació d’artistes i professionals de la institució.

‘Fora de reserves’ és un programa impulsat pel Consorci d’Educació, l’Institut de la Cultura de Barcelona i el MACBA, en el marc de la implantació de la mesura de govern ‘Cap a una política pública de cultura i educació’.

Un cop finalitzada la prova pilot, aquesta iniciativa es desplegarà al llarg de tot un curs lectiu en una versió ampliada en nombre de centres i artistes participants.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió