Dimarts, 15 de juny de 2021 - Edició 1055
La República

Endesa tanca una anella elèctrica a Sant Fost de Campsentelles per a reforçar el servei al municipi

ACN Sant Fost de Campsentelles.-Endesa ha invertit 150.000 euros per construir una nova línia de 25 quilovats a Sant Fost de Campsentelles per tancar una anella elèctrica al municipi. Els […]

Avatar
Agències 24/02/2020

ACN Sant Fost de Campsentelles.-Endesa ha invertit 150.000 euros per construir una nova línia de 25 quilovats a Sant Fost de Campsentelles per tancar una anella elèctrica al municipi. Els treballs, que han acabat recentment, han consistit en estendre i posar en servei un nou tram de xarxa de mitjana tensió, de més de 800 metres de longitud, a les zones de les urbanitzacions de Mas Llombart i a la Conreria. D’aquesta manera, s’han enllaçat les dues línies existents i s’ha dotat la xarxa d’una via alternativa per donar servei als clients en cas d’incidència. La mesura repercutirà no només en una reducció del temps de reposició, sinó en el fet que, en casos de treballs programats o tasques de manteniment, no serà necessari cap interrupció en el subministrament.

L’operativa s’ha aprofitat per adequar i millorar un dels centres de transformació, que s’ha dotat de noves tecnologies. S’han substituït les tradicionals cabines elèctriques per unes d’última generació que incorporen un gas de característiques aïllants. Aquesta nova tecnologia és més segura per a les persones que han de manipular-la i també és més robusta de cara a suportar ambients humits i salins, com és el cas de zones properes a les costes. Alhora, gairebé no requereix intervencions de manteniments, a diferència de la tecnologia anterior, en que aquestes tasques obligaven a tallar temporalment el servei als clients.Aquesta actuació pertany al pla d’inversions de la companyia per 2019.