Divendres, 25 de juny de 2021 - Edició 1064
La República

Endesa tanca el primer trimestre de l’any amb 844 MEUR de benefici net

ACN Barcelona.-Endesa ha tancat el primer trimestre de l’any amb 844 MEUR de benefici net. Aquesta xifra suposa més del doble del benefici del mateix període del 2019 (363 MEUR), […]

Avatar
Agències 04/05/2020

ACN Barcelona.-Endesa ha tancat el primer trimestre de l’any amb 844 MEUR de benefici net. Aquesta xifra suposa més del doble del benefici del mateix període del 2019 (363 MEUR), amb un increment del 133%. Segons la companyia, els bons resultats responen a la gestió del mercat liberalitzat, així com a l’estabilitat del mercat regulat. També hi té a veure l’impacte de l’entrada en vigor del nou conveni col·lectiu i el registre de determinades provisions per reestructuració de plantilla, que han generat un impacte positiu de 267 MEUR en el resultat net. De fet, sense tenir en compte aquests efectes extraordinaris l’increment del benefici net ha estat del 59%.

Endesa apunta que la demanda acumulada d’energia elèctrica a la península ha caigut un 3,2% en aquest primer trimestre respecte al 2019. La companyia creu que la situació s’ha vist agreujada per la declaració de l’estat d’alarma, que ha reduït “de manera significativa” la demanda durant la segona quinzena de març, tot i que admeten que no ha tingut un impacte significatiu en els resultats del primer trimestre.