Dissabte, 25 de setembre de 2021 - Edició 1157
La República

Endesa repara una línia de mitjana tensió de Vielha per a garantir el servei a la Val d’Aran

ACN Vielha.-Endesa ha finalitzat la reparació d’una línia elèctrica de mitjana tensió a 25 kV ubicada a Vielha, que estava en situació precària arran del temporal Gloria del passat gener. […]

Avatar
Agències 31/03/2020

ACN Vielha.-Endesa ha finalitzat la reparació d’una línia elèctrica de mitjana tensió a 25 kV ubicada a Vielha, que estava en situació precària arran del temporal Gloria del passat gener. Així, no només s’ha recuperat al 100% la instal·lació, sinó que s’ha augmentat la seva fiabilitat i seguretat. Els treballs han consistit a substituir dos pals de fusta malmesos pel temporal Gloria amb l’ajuda d’un helicòpter. Aquesta actuació també ha permès recuperar i reforçar la qualitat i continuïtat del subministrament elèctric a més de 500 clients de la Val d’Aran. D’aquesta manera, tots aquells clients que estaven alimentats per una via alternativa des de l’episodi del Gloria com a solució temporal han recuperat la connexió original.

Malgrat l’estat d’alarma decretat al país, aquesta actuació s’ha dut a terme igualment per tal de garantir el servei a tothom i, especialment, als equipaments crítics, mentre duri la pandèmia. Així, la companyia ha posat en marxa un Pla de Contingència a Catalunya per tal de preservar la normalitat del subministrament elèctric de tots els centres sanitaris públics i de la xarxa hospitalària d’utilització pública.