Dissabte, 19 de juny de 2021 - Edició 1059
La República

Endesa reforça el servei elèctric de Montserrat amb un sistema de control remot per localitzar incidències

ACN Monistrol de Montserrat.-Endesa ha renovat la tecnològica de les instal·lacions que alimenten el recinte del Santuari de Montserrat amb l’objectiu de millorar i incrementar la qualitat del subministrament elèctric. […]

Avatar
Agències 29/05/2020

ACN Monistrol de Montserrat.-Endesa ha renovat la tecnològica de les instal·lacions que alimenten el recinte del Santuari de Montserrat amb l’objectiu de millorar i incrementar la qualitat del subministrament elèctric. Així, a mesura que avanci el pla de desescalada decretat per les autoritats i l’Abadia de Montserrat pugui recuperar la seva activitat, el centre benedictí comptarà amb una xarxa elèctrica “més robusta”. En concret, l’actuació ha consistit en telecomandar i motoritzar una anella elèctrica ja existent que permet tenir interconnectades les diferents instal·lacions del recinte. En cas de produir-se una incidència en una instal·lació, es podrà continuar oferint servei des d’una altra alhora que permetrà resoldre la interrupció amb més agilitat.

S’han instal·lat cabines d’última tecnologia i s’ha motoritzat i introduït el sistema de telecontrol que permet localitzar incidències des del Centre de Control d’Endesa. D’aquesta manera si es produís una incidència s’accionarien els dispositius de maniobra de les instal·lacions sense haver de desplaçar equips sobre el terreny, ja que el Centre de Control rep informació que permet detectar i aïllar els defectes que puguin produir-se a la xarxa. Així s’estalvia temps en la localització d’avaries, amb la conseqüent reducció del temps d’interrupció del subministrament elèctric.A més, Endesa ha portat a terme motoritzacions dels elements de maniobra ja existents al centre de transformació i mesura del Santuari i s’han substituït els elements de maniobra convencionals del centre d’enllaç per cabines de nova tecnologia que incorporen un gas de característiques especialment aïllants. Els nous dispositius redueixen la necessitat de manteniment ja que el gas incorporat s’autoregenera, a diferència de l’oli que pateix una descomposició gradual. Alhora, el material conté propietats dielèctriques, fet que “impedeix una bona conducció de l’electricitat i disminueix el risc d’incidència, gràcies a la seva alta estabilitat tèrmica i química”, segons detalla la companyia en un comunicat.Els treballs, que han comptat amb una inversió d’uns 27.000 euros, formen part del pla d’Endesa per tecnificar la seva xarxa elèctrica i dotar la infraestructura dels darrers avenços tecnològics.