Diumenge, 2 d'abril de 2023 - Edició 1710
La República

Endesa proposa a les administracions públiques cofinançar el deute acumulat a Catalunya per la pobresa energètica

ACN Barcelona.-La companyia energètica Endesa ha proposat a les administracions públiques cofinançar al 50% del deute acumulat a Catalunya després de l’aprovació de la llei 24/2015 de mesures urgents per […]

Agències 01/08/2019

ACN Barcelona.-La companyia energètica Endesa ha proposat a les administracions públiques cofinançar al 50% del deute acumulat a Catalunya després de l’aprovació de la llei 24/2015 de mesures urgents per a afrontar l’emergència en l’àmbit de l’habitatge i la pobresa energètica. L’empresa té detectades prop de 25.000 persones vulnerables a Catalunya mitjançant els serveis socials, que, segons els seus càlculs, a 30 de juny del 2019 sumaven un deute de més de 21 milions d’euros. D’aquestes, només el 30% s’han beneficiat de les ajudes i els descomptes del nou Bo Social, que va aprovar-se a finals de l’any 2017. Aquestes persones en situació de vulnerabilitat, tant les que no s’han acollit al Bo Social com les que sí, segueixen acumulant deute.

L’objectiu de la firma és donar una solució a les persones en situació de vulnerabilitat abans que arribi l’hivern i evitar la interrupció de subministraments. A més, fa la proposta amb la voluntat de liquidar el deute pendent que s’ha generat fins al moment.També subratlla que aquesta iniciativa se suma als 15 milions d’euros anuals que destina a finançar les ajudes i els descomptes del Bo Social a Catalunya, descomptes que van des del 25 al 40% del cost de la factura de la llum per a persones vulnerables i vulnerables severs, així com el cofinançament del 100% per als col·lectius amb el Bo Social que estan identificats com a vulnerables severs en risc d’exclusió social.Així mateix, s’estableixen mesures de protecció per evitar el tall de subministrament a altres col·lectius com són les famílies amb fills menors de 16 anys, persones en situació de dependència reconeguda de grau II o III o amb una discapacitat reconeguda igual o superior al 33%.