Dilluns, 27 de setembre de 2021 - Edició 1159
La República

Endesa invertirà 675 MEUR fins al 2022 per millorar les seves infraestructures a Catalunya

ACN Barcelona.-Endesa invertirà 675 milions d’euros en els propers tres anys, fins al 2022, per millorar les seves infraestructures a Catalunya. L’objectiu és renovar i millorar la xarxa d’alta, mitjana […]

Avatar
Agències 26/06/2019

ACN Barcelona.-Endesa invertirà 675 milions d’euros en els propers tres anys, fins al 2022, per millorar les seves infraestructures a Catalunya. L’objectiu és renovar i millorar la xarxa d’alta, mitjana i baixa tensió perquè aguanti millor davant de possibles incidències, especialment les de caire meteorològic més extremes. Així, per exemple, s’estendran noves línies que interconnecten les unes amb les altres perquè, si en falla una, es garanteixi el subministrament elèctric amb l’altra, en el que es coneix com ampliació de l’estructura mallada. També es substituirà cable convencional per cable trenat. Les actuacions afectaran especialment Lleida, on Endesa té previst invertir 5 milions d’euros, i a la ciutat de Barcelona, on està previst renovar 60km de xarxa soterrada. En total, Endesa té previstes 645 actuacions.

D’altra banda, la companyia elèctrica farà una inversió de 7,2 MEUR per adequar les línies aèries de distribució elèctrica per a la reducció del risc d’impacte o electrocució d’aus i animals, i 8 MEUR per a la renovació tecnològica dels parcs de mitjana tensió a les subestacions d’alta/mitjana tensió.