Dijous, 29 de juliol de 2021 - Edició 1099
La República

Endesa inverteix 800.000 euros per reforçar la xarxa elèctrica de Cadaqués

ACN Cadaqués.-Endesa ha invertit 800.000 euros en la reforma i millora de la xarxa elèctrica de Cadaqués (Alt Empordà). La companyia ha creat tres noves anelles elèctriques que permeten interconnectar […]

Avatar
Agències 14/07/2021

ACN Cadaqués.-Endesa ha invertit 800.000 euros en la reforma i millora de la xarxa elèctrica de Cadaqués (Alt Empordà). La companyia ha creat tres noves anelles elèctriques que permeten interconnectar els diferents centres de transformació i línines del municipi. D’aquesta manera, en cas d’una avaria, per causa pròpia o aliena, es minimitza el temps de reposició així com l’afectació i es poden fer tasques de manteniment i revisió sense haver d’interrompre el servei. Els treballs, que s’han fet de forma coordinada amb l’Ajuntament, busquen millorar el servei dels 4.230 clients de la població.

Dins el nucli urbà, aquestes noves línies s’han estès sota els carrers Lluís Tassis, Trilla, Santa Barbara i d’Es Colomer. Als afores del municipi, s’ha estès una línia paral·lela a la ja existent, però soterrada, al Camí de Ses Aigües. Per tant, en cas que la línia aèria patís alguna afectació, els clients del municipi quedarien alimentats a través d’aquesta nova línia soterrada. Amb les noves connexions, s’han creat tres del que tècnicament es coneix com a anelles elèctriques.La creació d’aquestes anelles ha obligat, també, a reformar 10 centres de transformació, cinc dels quals, per la seva posició estratègica, s’’an dotat de sistemes automàtics que permeten maniobrar les instal·lacions a distància.