Diumenge, 25 de setembre de 2022 - Edició 1522
La República

Endesa inverteix 200.000 euros en la millora de la xarxa elèctrica de diversos municipis de costa del Baix Empordà

ACN La Bisbal d’Empordà.-Endesa ha invertit un total de 200.000 euros en el reforç i millora de la xarxa elèctrica de diversos municipis de la Costa Brava del Baix Empordà. […]

Agències 25/06/2021

ACN La Bisbal d’Empordà.-Endesa ha invertit un total de 200.000 euros en el reforç i millora de la xarxa elèctrica de diversos municipis de la Costa Brava del Baix Empordà. Els treballs es concentren en els municipis de Palamós, Palafrugell, Pals, Calonge i l’Estartit, que pertany a Torroella de Montgrí. L’objectiu és tancar sis anelles elèctriques a través de cables subterranis que permetran mantenir el subministrament en cas que hi hagi una incidència en el sistema. Això, no només provocarà una reducció del temps de reposició, sinó que també evitarà interrompre el servei en casos de treballs programats o manteniment de la xarxa. Aquest fet és especialment important perquè es tracta d’una zona turística amb alta demanda a l’estiu.

A Calonge Endesa ha traçat una línia de gairebé 800 metres de longitud, amb cablejat nou, pels carrers d’Enric Granados, Isaac Albéniz, l’Avinguda de Torre Valentina i la Travessia de Pau Casals, amb una inversió de gairebé 87.000 euros. Aquesta nova anella beneficiarà 6.500 clients repartits entre el mateix Calonge i Castell Platja-d’Aro.A Pals s’ha fet el mateix en un tram de 600 metres a la urbanització de Mas Tomassí, amb la finalitat d’enllaçar sis centres de transforació distribuïts per la zona. En aquest cas, les obres han tingut un pressupost de 50.000 euros i beneficiaran 1.049 clients del municipi. A Palafrugell s’han unit dos centres de transformació mitjançant l’estesa d’un nou cable de 550 metres de longitud a la zona de la plaça de l’Ajuntament. Les obres costen uns 43.000 euros i donaran servei a 6.500 clients de la població.En el cas de l’Estartit el tram de nova línia és d’1,1 quilòmetres a la zona de l’hotel Panorama, i enllaça sis centres de transformació. Les obres, enllestides aquest mateix mes, han suposat una inversió de 87.000 euros i milloraran el servei a 1.074 clients d’aquest nucli pertanyent a Torroella de Montgrí.Finalment, a Palamós s’estan tancant dues anelles elèctriques diferents, amb l’estesa de dos cables: un, pel carrer d’Enric Vincke; i l’altre, que discorre pel mateix carrer i pels de Pere Joan, Dels Rentadors i l’Avinguda de Catalunya. Així mateix, també es reformarà un centre de transformació. En aquest cas, la inversió és de 74.000 euros i beneficiarà més de 8.800 clients de la població, tant bon punt les obres estiguin enllestides, previsiblement el proper mes de juliol.