Divendres, 31 de març de 2023 - Edició 1708
La República

Endesa incrementa un 38,4% el benefici fins al setembre

ACN Barcelona.-Endesa ha registrat un benefici ordinari net de 1.700 milions d’euros entre gener i setembre, un 38,4% més que en el mateix període de l’any anterior. Aquest increment s’explica, […]

Agències 04/11/2020

ACN Barcelona.-Endesa ha registrat un benefici ordinari net de 1.700 milions d’euros entre gener i setembre, un 38,4% més que en el mateix període de l’any anterior. Aquest increment s’explica, per una banda, per l’augment de l’ebitda del 8,2%, fins als 3.136 milions d’euros. L’estimació de l’impacte del coronavirus sobre aquesta magnitud ascendeix a 81 milions d’euros fins al setembre, un milió més respecte al tancament del primer semestre de l’any. Per altra banda, la companyia ha registrat una disminució de les dotacions per amortitzacions i pèrdues per deteriorament respecte al mateix període de 2019 en un 57%, fins a 1.104 milions.

“El model d’Endesa ens ha permès acabar el tercer trimestre amb uns resultats sòlids, malgrat la complexitat de l’entorn. Durant aquests mesos, a més de gestionar la companyia amb rigor, compromís i desplegant un intens pla de descarbonització, la instal·lació de capacitat renovable i electrificació de la demanda, la nostra prioritat ha estat atendre les necessitats de milers dels nostres clients i minvar l’efecte de la pandèmia en les comunitats on tenim presència”, ha explicat el conseller delegat de l’empresa, José Bogas.La demanda de l’electricitat va caure un 6,1% a la Península Ibèrica entre gener i setembre, un 21,3% a Balears i un 10,1% a Canàries. En gas, on Endesa és el segon operador a l’Estat amb una quota del 15,6%, la demanda ha baixat un 7,1% anual.