Dimarts, 28 de setembre de 2021 - Edició 1160
La República

En marxa una campanya de prevenció d’accidents de trànsit destinada als joves

ACN Barcelona.-El Servei Català de Trànsit ha posat en marxa aquest dilluns una campanya de vídeos virals adreçada als joves per conscienciar-los dels perills de la carretera i prevenir la […]

Avatar
Agències 01/07/2019

ACN Barcelona.-El Servei Català de Trànsit ha posat en marxa aquest dilluns una campanya de vídeos virals adreçada als joves per conscienciar-los dels perills de la carretera i prevenir la sinistralitat d’aquest col·lectiu. A les portes de les vacances d’estiu, l’SCT ha iniciat aquesta campanya de conscienciació formada per tres vídeos de curta durada que es distribuiran a través de les xarxes socials amb l’objectiu que els joves no abaixin la guàrdia en els seus desplaçaments durant tot el període estiuenc. Aquest any ja han perdut la vida els mateixos motoristes joves que tot el 2018. L’any passat, 37 joves d’entre 18 i 30 anys van perdre la vida a la carretera. El 65% tenia entre 18 i 24 anys. Enguany, han mort 12 joves en zona interurbana. El 75% ha passat en cap de setmana.

La campanya consta de tres vídeos de curta durada, protagonitzats per un grup de joves que parlen de forma distesa sobre diverses qüestions com el mòbil, l’alcohol i les drogues o les imprudències en la conducció. Una realització dinàmica i el llenguatge planer dels joves que parlen entre ells sense embuts busca apropar-se a aquest col·lectiu i conscienciar-los que certes actituds al volant que consideren quotidianes amaguen una baixa o nul·la percepció del perill en la conducció.