Dimarts, 21 de setembre de 2021 - Edició 1153
La República

En Comú Podem proposa “una nova llei de barris del segle XXI en clau verda”

ACN Barcelona.-Catalunya en Comú Podem (CatECP) ha presentat aquest diumenge una projecte de llei de barris verds. La presidenta, Jéssica Albiach, ha explicat que la idea és disposar d’”una nova […]

Avatar
Agències 13/12/2020

ACN Barcelona.-Catalunya en Comú Podem (CatECP) ha presentat aquest diumenge una projecte de llei de barris verds. La presidenta, Jéssica Albiach, ha explicat que la idea és disposar d'”una nova llei de barris del segle XXI i en clau verda” per acabar amb la desigualtat, impulsar una transició ecològica justa i generar ocupació. Segons Albiach, la pandèmia de la covid ha posat en evidència que les zones més empobrides han esta les més colpejades. Això, ha dit, en part té a veure amb les condicions dels habitatges i els espais comuns en aquestes zones. “Hi ha més densitat, habitatges més petits…per això necessitem millorar les condicions de vida de la gent”, ha afirmat Albiach des de Sant Feliu de Llobregat, acompanyada per l’alcaldessa Lídia Muñoz.

La llei, ha explicat, estaria destinada a col·lectius en risc d’exclusió i zones urbanes més degradades, però també estaria pensada per a zones rurals en risc d’abandonament. En essència la proposta planteja millorar les condicions dels habitatges per millorar-ne l’eficiència energètica i superar la pobresa energètica, connectar tots els barris amb el transport públic i generar espais verds que actuïn com a “petits pulmons” i espais de trobada. La presidenta dels Comuns també ha dit que en el moment actual els ajuntaments ja estan assumint moltes competències. És per això, que la proposta recull que el finançament per a la llei de barris verds vingui dels pressupostos de la Generalitat, de l’Estat i dels fons europeus. “No és el moment de tancar l’aixeta, sinó de posar tots els recursos al servei del país”, ha conclòs. Segons els càlculs d’En Comú Podem i tenint en compte que el finançament europea serà”imprescindible” podria tenir una despesa total de 1.500 milions d’euros en cinc anys.