Edició 1779

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 09 de juny del 2023
Edició 1779

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 09 de juny del 2023

En Comú Podem promet la creació del dentista públic als municipis on governi després del 28-M

|

- Publicitat -

ACN Mataró – En Comú Podem promet que en els municipis on la formació governi després del 28-M s’impulsarà la creació del dentista públic des dels ajuntaments. Aquesta era ja una proposta dels comuns que es va incloure en la negociació amb el Govern per a l’aprovació dels comptes de la Generalitat, però la líder d’ECP, Jéssica Albiach, lamenta que a dia d’avui “continua sense desplegar-se”. Albiach assegura que l’executiu que lidera Pere Aragonès “va al ralentí i arrossega els peus”. Una mostra, diu, és el suport del conseller de Drets Socials, Carles Campuzano, al candidat del PDeCAT de Mataró, malgrat ERC es presenta també a la capital del Maresme: “És un Govern en el que no confien ni els seus propis consellers”.

Durant la seva visita a Mataró, Albiach ha reivindicat “més drets” per a la ciutadania i assegura que si el Govern no els garanteix, serà En Comú Podem qui ho faci “des de les alcaldies i els governs” després del 28-M. “Votar En Comú Podem és votar per tenir un dentista públic al teu poble o ciutat”, afirma en relació a la promesa electoral explicada aquest dimecres.

Publicitat

Amb propostes com aquesta, els comuns pretenen “liderar” les transformacions “davant un Govern que resta passiu i no actua davant els reptes que hi ha com a país”. Catalunya, diu Albiach, mereix “molt més” que l’actual Govern de “minoria absoluta”

En aquesta línia, el candidat d’ECP a Mataró, Sergi Morales, proposa, a més, la creació a la ciutat d’una funerària pública “per trencar el monopoli” i poder garantir un enterrament digne i a preus “justos”. Els comuns de Mataró també volen impulsar una comercialitzadora pública d’energia verda a partir de l’ampliació de l’objecte social de l’empresa pública Aigües de Mataró.

<strong>Crítiques a la gestió de la sequera</strong>

En relació amb l’aigua, la presidenta dels comuns s’ha mostrat molt crítica amb la Generalitat i li retreu al Govern que el pla de gestió de les conques internes aprovat aquest dimarts “arriba sis mesos tard” i en mig de “la pitjor sequera”. Albiach també recorda que el retard ha costat una sanció de la Comissió Europea.

La líder d’En Comú Podem, d’altra banda, celebra que el pla aposti per la dessalinització, però urgeix el Govern a “espavilar” amb el desplegament de les renovables. “Dessalinitzar es un procés que requereix d’una brutalitat d’energia”, afirma.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió