Dilluns, 20 de març de 2023 - Edició 1698
La República

En Comú Podem insta el govern espanyol a convertir la Sareb en una eina pública pel dret d’habitatge

ACN Barcelona – En Comú Podem ha presentat a diversos ajuntaments catalans una moció per instar al govern espanyol a convertir la Sareb en una eina pública que garanteixi el […]

Agències 01/04/2022

ACN Barcelona – En Comú Podem ha presentat a diversos ajuntaments catalans una moció per instar al govern espanyol a convertir la Sareb en una eina pública que garanteixi el dret a l’habitatge. La iniciativa, que segueix la línia de la proposició no de llei presentada per Unides Podem al Congrés, demana modificar l’objecte social de la Sareb perquè asseguri el dret d’habitatge amb una durada indefinida. També sol·licita que fins que no s’adquireixi la propietat dels immobles per l’administració pública, es faciliti una gestió social del parc d’habitatges actual de la Sareb.

La iniciativa municipal també reclama l’elaboració d’un cens d’actius de la societat i la creació d’un òrgan de control que fiscalitzi adequadament l’activitat i el compliment dels objectius, més enllà dels seus òrgans de control. Entre els acords s’inclou, a més, que el sòl urbanitzable que posseeix la Sareb sigui promogut com habitatge públic destinat a lloguer social i assequible.

La moció s’ha presentat a l’Hospitalet de Llobregat, el Prat de Llobregat, Mataró, Cerdanyola del Vallès, Viladecans, Molins de Rei, Mollet del Vallès, Sant Feliu de Llobregat, l’Ametlla del Vallès, el Vendrell, Sant Andreu de la Barca, Canovelles, Rubí o Barberà del Vallès.