Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

Empresa i Treball recull les necessitats dels empresaris de la Catalunya Central per dissenyar els programes de formació

|

- Publicitat -

ACN Manresa – Empresa i Treball, a través del Consorci de Formació Contínua, s’ha reunit aquest dimarts a Manresa amb representants del teixit empresarial de la Catalunya Central amb l’objectiu de saber quines són les seves necessitats i dissenyar així els programes de formació del Departament. La trobada s’ha fet amb representants del sector industrial, turístic i metal·lúrgic -tres dels més importants del territori- i, en general, la demanda coincideix arreu: la falta de personal qualificat. Els dos programes que s’han presentat són Conforcat a Mida, que neix de les necessitats dels empresaris, i Projecta’t. Dos programes que ja s’han posat en marxa aquest 2022 i dels quals se n’han beneficiat un total 20.000 treballadors de la Catalunya Central.

A diferència d’altres programes de formació contínua, el Departament d’Empresa i Treball vol que Conforcat a Mida i Projectat donin resposta a les necessitats reals de formació del territori. Per aquest motiu, aquest dimarts s’han reunit amb representants del teixit empresarial de la Catalunya Central amb la voluntat de conèixer quines peticions hi ha.

Publicitat

El secretari del Departament d’Empresa i Treball, Enric Vinaxa, ha subratllat que sovint es va marcat per uns catàlegs de formació “molt amplis, però que estan encorsatats amb uns terminis d’execució de moltes hores que els treballadors en actiu no poden fer”. Segons Vinaxa, el què es pretén amb els programes que s’han presentat aquest dimarts és dur a terme “microformacions” que donin solucions a curt termini.

“El que ens traslladen els empresaris és la manca de professionals i que no hi ha formacions fetes a mida per cobrir les seves necessitats”, ha explicat Vinaxa, qui ha afegit que “s’ha perdut la qualificació d’ofici”.

Les dades provisionals de formació continua d’enguany a la Catalunya Central indiquen que les dones representen el 62,2% i els homes  el 37,4% del total de participants en els programes de formació; i que el 79,2% són persones ocupades i el 20,8%, desocupades.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Opinió