Dilluns, 26 de juliol de 2021 - Edició 1096
La República

Empresa i Treball activa una nova línia d’ajuts de 10 MEUR per a l’oci nocturn per compensar les restriccions

ACN Barcelona.-El Departament d’Empresa i Treball ha activat una quarta línia d’ajuts dotada amb 10 milions d’euros per als locals d’oci nocturn, obligats a tancar els seus espais interiors des […]

Avatar
Agències 19/07/2021

ACN Barcelona.-El Departament d’Empresa i Treball ha activat una quarta línia d’ajuts dotada amb 10 milions d’euros per als locals d’oci nocturn, obligats a tancar els seus espais interiors des del 9 de juliol per fer front a l’explosió de contagis. La subvenció serà d’entre 8.000 i 50.000 euros depenent dels treballadors i de l’aforament permès al local. Els ajuts tenen l’objectiu de “contribuir al manteniment dels negocis davant la disminució dràstica de la facturació” i s’hi podran acollir autònoms, microempreses i pimes dedicades a l’oci nocturn, incloent-hi bars musicals, discoteques, sales de ball, sales de festa amb espectacle i concerts d’infància i joventut, discoteques de joventut i karaokes.

Segons s’ha publicat al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC), la subvenció consistirà en un pagament únic a cada beneficiari, amb una ‘aportació màxima de 8.000 per les empreses de menys de 10 treballadors. Per les que tenen més de 10 empleats, es donaran dues quantitats diferents d’ajuts en funció de l’aforament. Si és inferior a les 1.300 persones la transferència serà com a màxim de 30.000 euros i, en canvi, si el local té capacitat per a més de 1.300 persones, podran optar fins a 50.000 euros d’ajut.En l’atorgament de l’import de la transferència es tindrà en compte el nombre treballadors, que de mitjana, han tingut l’any 2019. En el cas d’empreses que han iniciat la seva activitat el 2020 o 2021, es tindrà en compte el nombre de persones que han tingut contractades des de la data d’inici de la seva activitat fins ara.La presentació de les sol·licituds es farà temàticament a través del Canal Empresa, omplint el model formalitzat, al web del Consorci de Comerç, Artesania i Moda (CCAM), o del Departament d’Empresa i Treball. Per tal d’agilitar la tramitació, el procediment inclourà una declaració responsable, on els sol·licitants acreditaran que compleixen els requisits. D’aquesta manera, el control administratiu del compliment dels requisits es farà a posteriori, un cop fet el pagament.Aquests ajuts es poden acumular a altres subvencions o ajuts públics o privats ja sol·licitats. El Departament no ha anunciat quan es podrà començar a demanar aquestes subvencions però ha afirmat que “el tràmit telemàtic per demanar els ajuts s’obrirà en els propers dies”.De moment, la conselleria ja ha destinat 27 milions d’euros en les tres anteriors línies per a compensar les restriccions que ha patit l’oci nocturn al llarg de la pandèmia.