Dissabte, 19 de juny de 2021 - Edició 1058
La República

Emprenedoria en temps de pandèmia; una família empordanesa inverteix els estalvis en un obrador de gelats artesans

ACN Serra de Daró.-Una família empordanesa al complert ha decidit tirar endavant un negoci de gelats artesans en plena pandèmia. Des de fa encara no un mes, han posat en […]

Avatar
Agències 09/05/2021

ACN Serra de Daró.-Una família empordanesa al complert ha decidit tirar endavant un negoci de gelats artesans en plena pandèmia. Des de fa encara no un mes, han posat en marxa l’obrador en una nau de Serra de Daró (Baix Empordà) on preparen gelats amb productes de proximitat. Per tirar endavant el projecte la família hi ha abocat els estalvis i els esforços de tots els membres en un moment “molt complicat”. “Qui no arrisca no pisca i, tot i que ens fa respecte, confiem en què tirarem endavant”, explica en Jordi Pagès, gerent de Gelars Dliri. Ell, amb el pare i el cunyat preparen per encàrrec els gelats que els demanen els clients. En tenen de tan diversos com foie amb figues, pa amb tomàquet i anxoves, brunyol, xuixo o poma al forn.

Des de fa tres setmanes una de les naus industrials de Serra de Daró té nous inquilins, la família Pagès Llanos. La mare, el pare, els dos fills i les seves parelles s’han embarcat en plena pandèmia en un nou projecte, un obrador de gelats. Val a dir que no és nou per a la família, i és que fa quinze anys que regenten una gelateria a l’Escala, però l’èxit dels seus productes ha fet que, en plena pandèmia, s’hagin “llançat a la piscina” amb aquest nou projecte. “La veritat és que fa respecte, perquè prou difícils estan les coses actualment, però l’avantatge és que estem tots junts i quan no rema un ho fa l’altre”, explica l’Alícia Pagès, filla i responsable de l’administració del negoci. El germà, en Jordi és qui porta l’obrador de Gelats Dliri, conjuntament amb en Josep, el pare i “cap de l’orquestra”. Amb ells s’hi ha incorporat fa poc l’Arnau, la parella de l’Alícia que s’inicia en el món dels gelats, però que ha decidit apostar per donar un cop de mà a la família. Entre tots tres fabriquen els gelats que després la mare i la parella d’en Jordi venen al seu establiment de l’Escala, però a més, també han començat a treballar per a clients.”Teníem un obrador que se’ns va quedar petit. Només podíem abastir la nostra botiga però no podíem treballar per a d’altres”, explica en Jordi. De fet, en poc temps ja han aconseguit una sèrie de clients de restaurants de la zona del Baix Empordà. L’objectiu ara, és arribar a més gelateries, càmpings i altres comerços.Al gust del clientEn Jordi explica que el nou espai els permet treballar de manera complementària, ja que hi ha dos zones d’elaboració. Així, mentre un prepara gelats per abastir el negoci familiar de l’Escala, l’altre pot anar elaborant les demandes dels diferents clients. Unes demandes que es fan al gust. De fet, Dliri elabora des dels més tradicionals, com xocolata, llimona, maduixa o plàtan, a d’altres tan poc habituals com de foie amb figues, poma al forn, xuixo, sidra o pa amb tomàquet i anxoves. “Per a nosaltres és molt important la qualitat, que el client noti que és un producte especial i, per això, treballem sempre amb productes de proximitat”, explica en Jordi.A més dels gelats, a l’obrador hi ha una petita sala on preparen orxata natural, a base de xufes d’Alboraia (València), aigua i sucre. Com que no s’hi afegeix cap conservant ni additiu, es tracta d’un producte amb una caducitat curta. “Com passa amb els gelats, volem treballar amb un producte el més fresc possible”, explica en Jordi Pagès.Més enllà de l’estiuGelats Dliri ha estat “l’aposta personal” de tota la família que hi ha abocat els estalvis en una època “complicada”. Per això, confien en què un cop passat l’estiu – l’època forta per a l’empresa – puguin seguir venent i no haver d’aturar la producció. En aquest sentit, l’Alícia creu que poden competir amb productes de fàbrica de grans marques i menys qualitat, perquè tenen un preus “prou ajustats”.