Dissabte, 25 de setembre de 2021 - Edició 1157
La República

Els vigilants dels controls de seguretat de l’aeroport del Prat convoquen vagues parcials al juliol

ACN El Prat de Llobregat.-Les llargues cues als controls de seguretat de l’aeroport del Prat de dos estius enrere es podrien tornar a repetir. El comitè d’empresa de Trablisa, la […]

Avatar
Agències 27/06/2019

ACN El Prat de Llobregat.-Les llargues cues als controls de seguretat de l’aeroport del Prat de dos estius enrere es podrien tornar a repetir. El comitè d’empresa de Trablisa, la concessionària del servei que llavors prestava Eulen, ha convocat aturades parcials a partir del 12 de juliol. Segons consta al preavís de vaga registrat al Departament de Treball, s’han convocat sis aturades d’una hora i mitja tots els divendres, diumenges i dilluns. Els representants del comitè d’empresa reclamen que es compleixin els punts fixats al laude amb què es va resoldre el conflicte laboral del 2017. Entre ells, destaca un plus productivitat de 200 euros mensuals o poder descansar 10 minuts per hora. De no satisfer-se aquestes demandes, el comitè d’empresa no descarta convocar una aturada indefinida a partir de l’1 d’agost. “Ens ho han tret tot i no ens queda més remei que anar a la vaga”, lamenta Genoveva Sierra, una de les portaveus dels treballadors.

Un cop convocades les aturades, empresa i treballadors obriran ara una negociació amb la mediació de la Generalitat.El gener passat els vigilants de Trablisa ja van convocar una altra vaga per a finals de febrer, que havia de coincidir amb el Mobile World Congress. Finalment, però, va ser desconvocada després que l’empresa cedís a bona part de les reivindicacions del comitè, entre elles el cobrament de les hores extres o temes relacionats amb la salut laboral.Precisament, un dels punts no resolts en aquella ocasió, va ser el plus de productivitat de 200 euros que fixava el laude i que la direcció de Trablisa no vol pagar.