Divendres, 18 de juny de 2021 - Edició 1058
La República

Els veterinaris critiquen que se’ls exclogui de la comissió espanyola per la reconstrucció

ACN Barcelona.-Els deganats de les facultats de veterinària d’Espanya, la de la UAB entre elles, han protestat a través d’un comunicat per l’exclusió del sector a la Comissió per la […]

Avatar
Agències 30/07/2020

ACN Barcelona.-Els deganats de les facultats de veterinària d’Espanya, la de la UAB entre elles, han protestat a través d’un comunicat per l’exclusió del sector a la Comissió per la Reconstrucció Social i Econòmica, perquè consideren que va “contra de la filosofia ‘one health’ que promou l’OMS”. Les facultats recorden que el 75% dels agents patògens de les malalties infeccioses procedeixen dels animals. La Conferència de Degans i Deganes de les Facultats de Veterinària d’Espanya (CDVE) indica que la composició dels equips responsables de millorar i reforçar el sistema de salut pública reflexen que “avui en dia encara s’equipara per error el concepte de salut pública a l’atenció assistencial i hospitalària, oblidant que la prevenció és l’eina més eficaç”.

El comunicat considera que l’exclusió del sector dels diferents comitès que s’han anat creant per afrontar la crisi sanitària generada per la covid-19 “es podria entendre, que no justificar, a causa de la urgència del moment”. Però afegeixen que “tornar a excloure els veterinaris del procés iniciat per planificar i reforçar la salut pública del país seria un greu error polític que posaria en risc la salut de la població”.