Dimecres, 28 de juliol de 2021 - Edició 1098
La República

Els Verds justifiquen l’oposició a l’entrada de Puigdemont i Comín per “diferències” en “l’estratègia” a Catalunya

ACN Brussel·les.-El ‘no’ dels Verds a l’entrada dels eurodiputats de Junts Carles Puigdemont i Toni Comín al grup és per “diferències” polítiques i en “l’estratègia” per resoldre la situació a […]

Avatar
Agències 29/01/2020

ACN Brussel·les.-El ‘no’ dels Verds a l’entrada dels eurodiputats de Junts Carles Puigdemont i Toni Comín al grup és per “diferències” polítiques i en “l’estratègia” per resoldre la situació a Catalunya. Això és el que ha assegurat la co-líder dels ecologistes, Ska Keller, després d’una reunió del grup Verds/ALE en què s’ha debatut la petició dels dos eurodiputats de Junts durant una hora i mitja, malgrat que Puigdemont i Comín ja havien retirat la demanda d’entrada abans de la trobada. “Sempre hem defensat una estratègia de diàleg i la nostra impressió és que la seva estratègia és diferent de la de cridar només al diàleg”, ha dit Keller, que també ha recordat que el partit de Puigdemont estava integrat en el grup dels liberals en l’anterior legislatura.

Després d’una reunió en què únicament s’ha abordat la petició d’entrada dels dos eurodiputats de Junts, malgrat que ja havia estat retirada, Keller ha assegurat que seguiran defensant els “drets polítics” de Puigdemont i Comín, tot i no formar part del grup, així com els d’Oriol Junqueras.La co-líder dels ecologistes ha subratllat que el debat dins del grup sobre l’entrada o no dels dos eurodiputats ha estat llarg i ha admès que hi havia diferents posicions dins del grup. A més, ha apuntat que la decisió no afectarà la seva posició sobre la demanda d’aixecament de la immunitat que ha fet el Tribunal Suprem contra Puigdemont i Comín.ALE i les delegacions francesa i txeca, a favor de l’entradaDins del grup Verds/ALE hi havia diferents posicions respecte a l’entrada de Puigdemont i Comín. Segons fonts parlamentàries, ALE, del qual forma part ERC, i les delegacions franceses i txeques estaven a favor de l’entrada dels dos eurodiputats de Junts, mentre que la resta s’hi oposaven. Puigdemont i Comín es van reunir dilluns amb els co-líders dels ecologistes, Keller i Philippe Lamberts, per abordar la seva demanda. La trobada, però, no va servir per fer canviar de posició la direcció dels ecologistes, que han mantingut la seva oposició. Amb tot, Keller ha titllat la reunió amb Puigdemont i Comín “d’agradable”.Lamberts ja havia manifestat les seves reticències per la proximitat dels eurodiputats de Junts als flamencs de l’N-VA, mentre que els ecologistes alemanys, dels quals forma part Keller, tampoc veien amb bons ulls integrar-los al grup. La retirada de la petició d’entrada de Puigdemont i Comín, que també inclou Clara Ponsatí un cop sigui eurodiputada pel Brexit, ha arribat després de dues reunions del comitè de conciliació en les quals s’ha manifestat el desacord entre les parts negociadores: Diana Riba i François Alfonsi per part d’ALE i Keller i Lamberts per part dels Verds. Malgrat que ERC va ser la que va obrir la porta del grup a Puigdemont i Comín, els dos eurodiputats han enviat la carta en la qual renunciaven a entrar al grup als Verds sense notificar-ho als republicans, segons indiquen fonts parlamentàries.