Dimecres, 23 de juny de 2021 - Edició 1063
La República

Els usuaris d’audible.es escolten més de 3 milions d’hores de continguts d’àudio en mig any

ACN Barcelona.-Els usuaris d’audible.es, empresa d’Amazon i distribuïdor mundial de continguts digitals d’entreteniment, han escoltat més de 3 milions d’hores de continguts en àudio en sis mesos i les reproduccions […]

Avatar
Agències 15/04/2021

ACN Barcelona.-Els usuaris d’audible.es, empresa d’Amazon i distribuïdor mundial de continguts digitals d’entreteniment, han escoltat més de 3 milions d’hores de continguts en àudio en sis mesos i les reproduccions creixen un 31% mes a mes des del seu llançament. El catàleg en castellà d’Audible.es creix un 32% des d’octubre i supera la xifra de 8.800 títols amb una previsió d’arribar als 10.000 en castellà a finals del 2021. Audible ha celebrat la taula rodona ‘Present i futur dels audiollibres a Espanya’.

Un 34% d’espanyols ja ha escoltat un audiollibre alguna vegada i el nombre de persones que escolta audiollibres amb regularitat pràcticament s’ha duplicat en els últims mesos i actualment un 5,2% de la població ho fa almenys un cop al mes, un 79% més que l’any 2019. Des d’Audible consideren que un factor clau de l’increment dels audiollibres és la “decidida aposta de serveis com Audible i de les principals editorials espanyoles per potenciar aquest format en els seus catàlegs”. La ficció representa el 73% de les hores reproduïdes, front al 27% de no ficción. Alguns dels llibres més escoltats són ‘Patria’, ‘Aquitania’, ‘La sombra del viento’ i ‘Las hijas del capitán’, així com la saga de Harry Potter i ‘La chica del tren’ . Previsions Les previsions és que es passin a oferir més de 10.000 títols en castellà a finals del 2021; 13.500, el 2022 i 17.000, el 2023. Així mateix, el catàleg il·limitat del servei, que inclou obres en altres llengües, ja supera els 103.000 continguts, després d’incorporar 13.000 nous títols en poc més de mig any. En l’aposta per fer créixer el catàleg d’audiollibres, destaquen els Audible Studios, que són títols exclusius de producció pròpia, alguns casos en col·laboració amb grans editorials. L’any 2021 Audible produirà més 500 nous audiollibres. Audible té acords estratègics per crear i distribuir contingut amb altres editorials com RBA, Edebé, Susaeta, La Esfera de los Libros, Almuzara, Duomo, Plataforma Editorial, Mueve tu Lengua, Pottermore, Harper Collins, Maeva, Vaughan, Galaxia Gutenberg i Akal, entre altres.