Diumenge, 26 de setembre de 2021 - Edició 1158
La República

Els universitaris de primer grau ja han començat amb el model semipresencial

ACN Barcelona.-La Universitat Politènica de Catalunya (UPC) i la Universitat de Barcelona (UB) han optat per reprendre les classes dels alumnes de primer curs aquest dilluns de forma semipresencial, després […]

Avatar
Agències 15/02/2021

ACN Barcelona.-La Universitat Politènica de Catalunya (UPC) i la Universitat de Barcelona (UB) han optat per reprendre les classes dels alumnes de primer curs aquest dilluns de forma semipresencial, després de mesos de classes virtuals. A la Facultat de Belles arts de la UB porten des del primer quadrimestre fent un mètode semipresencial que consta d’una setmana amb classes presencials i tres de virtuals. Tant alumnes com professors troben que les classes presencials s’aprofiten més, i l’avaluació també és millor.

En Nicolás Ramos, estudiant d’enginyeria a la UPC, assegura que “és molt millor les classes presencials, ja que a casa hi ha mil distraccions i no pots donar el millor de tu”.La Morgana Sànchez, estudiant de Belles Arts, demana més organització a l’hora d’anunciar si la classe es farà de forma virtual o hauran d’assistir a l’aula, ja que comenta que alguns professors no s’acaben d’aclarir i triguen a contestar els correus.Segons l’Aida, estudiant de primer any de grau a Belles Arts, “fent les activitats sota la supervisió d’un professor s’aprèn molt més perquè corregeix i dóna els passos a seguir, que a vegades sota el teu propi criteri no aprens”. A més a més, un altre alumne de Belles Arts ha afegit que hi ha assignatures com pintura i escultura que requereixen un espai que molts alumnes no tenen a casa seva.La professora de dibuix Lola Lasurt, que imparteix classes de dibuix als alumnes de primer any de grau, opina que és més difícil avaluar els treballs d’aquesta assignatura de manera virtual perquè pot donar marge d’error i celebra que es torni a les classes presencials, tot i que trobar-se un cop al mes ho considera molt escàs. “A l’hora d’avaluar és molt difícil avaluar dibuix digitalitzat. És una tècnica molt analògica i quan es passa pel filtre del digital es perd molta informació i pot fer que no avaluïs bé. És per això que els hi demano que aprofitin aquestes classes presencials”, explica.