Dijous, 30 de juny de 2022 - Edició 1435
La República

Els tribunals donen la raó a Ciments Molins i avalen el trasllat de la seu social a Madrid

ACN Barcelona – El jutjat mercantil número 3 de Madrid ha donat la raó a Ciments Molins i ha considerat que el trasllat de la seu social de Sant Vicenç […]

Agències 22/05/2022

ACN Barcelona – El jutjat mercantil número 3 de Madrid ha donat la raó a Ciments Molins i ha considerat que el trasllat de la seu social de Sant Vicenç dels Horts a Madrid va ser legal, en una sentència avançada pels diaris ‘Ara’ i ‘La Vanguardia’ i a la qual ha tingut accés l’ACN. Un grup d’accionistes de Ciments Molins –membres de la família propietària- van portar als tribunals aquesta decisió de l’octubre del 2017 en considerar que el trasllat era fictici i que, en realitat, la companyia cimentera seguia administrada des de Sant Vicenç dels Horts. La sentència, signada per Jorge Montull Urquijo, nega aquesta posició, veu provat un trasllat efectiu del centre de decisió i sosté que celebrar els consells d’administració a Madrid ja és suficient.

“N’hi ha prou celebrant les reunions del consell d’administració i les respectives comissions. En el present cas s’ha traslladat el centre de l’alta direcció i administració de la companyia de manera efectiva”, ha apuntat el titular del jutjat mercantil número 3 de Madrid, que avala els arguments de Ciments Molins i desestima la demanda del grup d’accionistes i la patrimonial Molimat Capitoli, que volien la nul·litat de l’acord del consell d’administració que va aprovar el canvi de seu. Ciments Molins va adduir que, des de l’octubre del 2017 i fins al judici, ha celebrat 4 juntes d’accionistes, 49 consells d’administració i 70 reunions de comissions a Madrid. També hi té quatre treballadors, entre els quals el director financer del grup.

El jutge recorda que el canvi efectiu de seu s’entén, segons la jurisprudència, “si afecta aquells òrgans que adoptin les decisions relatives a l’alta direcció de l’empresa de manera habitual i reconeixible per tercers”. En vista d’això, el titular del jutjat mercantil número 3 de Madrid ha donat per bons els arguments de Ciments Molins i ha constatat que “aquests òrgans han exercit les seves funcions des del domicili social de Madrid”. La sentència pot ser recorreguda amb recurs d’apel·lació a l’Audiència Provincial de Madrid.