Dissabte, 23 d'octubre de 2021 - Edició 1185
La República

Els treballadors i la direcció de Bosch acorden endarrerir la data de tancament per facilitar la re industrialització

ACN Castellet i la Gornal.-Els treballadors i la direcció de Robert Bosch a Castellet i la Gornal (Alt Penedès) han acordat endarrerir la data de tancament de la fàbrica amb […]

Avatar
Agències 15/10/2020

ACN Castellet i la Gornal.-Els treballadors i la direcció de Robert Bosch a Castellet i la Gornal (Alt Penedès) han acordat endarrerir la data de tancament de la fàbrica amb la intenció de facilitar-ne la re industrialització amb un hipotètic inversor extern. Si la multinacional preveia tancar el 30 de juny del 2021, ara està disposada a fer-ho el 30 de setembre, segons ha detallat el comitè d’empresa a l’ACN, que confia convèncer la comanyia per estirar el calendari fins el 31 de desembre. El comitè d’empresa i la direcció treballen ara per perfilar aquesta qüestió, en unes reunions que s’allargaran fins la setmana vinent. Tot i que el període oficial per negociar l’ERO dels 300 treballadors acabava ahir dimecres, les dues parts han prorrogat les gestions.

El comitè d’empresa veu “a prop” la signatura d’un acord amb la direcció de Robert Bosch per marcar les condicions del tancament de l’activitat a la fàbrica de Castellet i aplanar el camí per l’arribada d’una companyia que pugui re industrialitzar-la. “La intenció hi és”, assegura a l’ACN el secretari de CCOO i membre del comitè, Josep Anton Llenas.Segons els sindicats, la direcció ha acceptat ampliar el calendari del tancament anunciat a l’inici, de manera que ja no preveu abaixar la persiana el 30 de juny del 2021 i està disposada a fer-ho el 30 de setembre. El comitè d’empresa ho celebra però ho veu insuficient i reclama que el tancament s’endarrereixi fins el 31 de desembre. Recorden que el mes vinent es posarà en marxa una taula de re industrialització amb membres de la Generalitat i volen “guanyar el màxim temps possible” per aconseguir un inversor que es faci càrrec de la fàbrica a partir del 2022.”És molt difícil encadenar les dues empreses”, admeten els treballadors, però confien que endarrerir el tancament per part de Robert Bosch els pugui facilitar les coses “i salvar el màxim dels 300 llocs de treball que hi ha ara”.Pel que fa a les condicions d’acomiadament per part de la multinacional alemanya, els treballadors eviten detallar quina és la proposta que els ofereix l’empresa, si bé asseguren que la companyia ha millorat les indemnitzacions plantejades inicialment. “Encara hi veiem recorregut”, apunta Llenas.