Dimecres, 28 de setembre de 2022 - Edició 1525
La República

Els treballadors d’IQOXE es concentraran aquest dimecres per reivindicar un nou conveni laboral

ACN La Canonja.-Els treballadors d’IQOXE estan cridats pels sindicats a concentrar-se aquest dimecres a les portes de l’empresa química per reclamar un nou conveni laboral. CCOO Indústria ha denunciat a […]

Agències 16/03/2021

ACN La Canonja.-Els treballadors d’IQOXE estan cridats pels sindicats a concentrar-se aquest dimecres a les portes de l’empresa química per reclamar un nou conveni laboral. CCOO Indústria ha denunciat a través d’un comunicat que, a pocs dies de la finalització de l’ultraactivitat del conveni, “l’empresa manté una postura immobilista” i ha lamentat que tot i el canvi en la direcció de la companyia, aquesta “mantingui la mateixa tònica de sempre”. Segons els representants dels treballadors, IQOXE “no té intenció de modificar la plantilla mínima per garantir l’operació de les plantes en les condicions òptimes de seguretat”. Si la situació de bloqueig es manté en els propers dies, CCOO ha avançat que no descarta “emprendre accions més contundents”.

El conveni col·lectiu d’IQOXE va expirar a finals del 2018 però fins a dia d’avui no s’ha arribat a un acord. A finals de l’any passat i principis d’aquest es van fer diferents trobades, fins i tot amb la mediació del Tribunal Laboral de Catalunya. De moment no hi ha hagut acord. El comitè d’empresa reclama més personal per garantir la seguretat a les plantes. Un fet que, per CCOO Indústria, va quedar demostrat que era necessari arran de l’explosió del 14 de gener del 2020 en la qual van morir tres persones. També demanen que per al període 2019-2020 s’apliquin increments salarials “en línia amb els marcats al sector”.