Dilluns, 2 d'agost de 2021 - Edició 1103
La República

Els treballadors del servei de menjador de la planta de la Zona Franca acusen Nissan “d’abandonar les subcontractes”

ACN Barcelona.-Els treballadors de Tecnove, empresa subcontractada que ofereix el servei de menjador a la planta de Nissan a la Zona Franca, s’han concentrat aquest dimecres davant l’accés principal de […]

Avatar
Agències 09/12/2020

ACN Barcelona.-Els treballadors de Tecnove, empresa subcontractada que ofereix el servei de menjador a la planta de Nissan a la Zona Franca, s’han concentrat aquest dimecres davant l’accés principal de la fàbrica per reclamar que se’ls inclogui al pla de reindustrialització de Nissan o que se’ls ofereixi unes condicions de sortida favorables. Denuncien que la meitat dels 30 treballadors estan en ERTO des de fa sis mesos i que ningú els ha dit quin serà el futur. Per això, reclamen a Nissan que assumeixi la seva responsabilitat i forci la direcció de Tecnove a buscar una sortida pactada. “S’ha parlat molt de les 25.000 famílies, però el cert és que Nissan ha abandonat els treballadors de les empreses subcontractades”, lamenta Lucía, membre del comitè.

La plantilla ha iniciat aquest dimecres un seguit de mobilitzacions per donar visibilitat a la seva situació. Desafiant el fred, una desena de treballadors s’han concentrat des de les sis del matí davant l’accés principal a la planta de Nissan a la Zona Franca per denunciar que no saben quin serà el seu futur. “Només volem que se’ns deixi treballar o que se’ns acomiadi amb unes condicions dignes”, ha destacat Justo Hernan.Els concentrats han destacat el suport rebut per part de la plantilla de Nissan. De fet, als volts de les 10 del matí ja havien recollit més de 200 signatures a favor de les seves reivindicacions. Aquí, els treballadors subcontractats recorden que durant molts anys han treballat sota el mateix sostre que els de Nissan i que per això reclamen que, com a mínim, “se’ls tingui respecte”.Els representants sindicals acusen Nissan d’haver “oblidat” els treballadors de les subcontractes i li reclamen que en aquest cas faci de mediador amb la direcció de Tecnove “per seure tots en una taula i buscar una sortida a una situació molt angoixant”. “Fa 35 anys que treballo a Nissan i crec que em mereixo això com a mínim”, assenyala Justo Hernan. Lamenten que la cúpula de Tecnove no ofereix “cap garantia concreta de manteniment de l’ocupació més enllà del mes de desembre del 2021 en cas que es produeixi el promès procés de reindustrialització” i tampoc especifica quines serien les condicions de sortida per a les persones que, arribat un nou inversor, no conservessin el seu lloc de treball.També critiquen que la direcció de l’empresa hagi “dividit” la plantilla incloent a l’ERTO uns treballadors i altres no i no s’hagi plantejat fer-ho rotatiu per evitar que una vintena de persones portin més de sis mesos sense treballar. Per tot això, la plantilla continuarà amb les accions de protesta aquest divendres amb una nova concentració a partir de les 13:00 hores coincidint amb la sortida del torn de matí a la planta de la Zona Franca. A més, si la negativa a iniciar un procés de diàleg es manté, els treballadors no descarten convocar una vaga indefinida.