Dilluns, 20 de setembre de 2021 - Edició 1152
La República

Els treballadors de Villablanca faran vaga indefinida a partir de dijous

ACN Reus.-El comitè d’empresa de Villablanca Serveis Assistencials de Reus ha convocat una vaga indefinida a partir d’aquest dijous. La vaga afectarà tota la jornada laboral, que en tractar-se d’un […]

Avatar
Agències 17/08/2021

ACN Reus.-El comitè d’empresa de Villablanca Serveis Assistencials de Reus ha convocat una vaga indefinida a partir d’aquest dijous. La vaga afectarà tota la jornada laboral, que en tractar-se d’un centre assistencial és de 24 hores. Els sindicats CGT i UGT han lamentat que “tot i les reiterades peticions per part de la representació dels treballadors” hi ha hagut “inacció de l’empresa” per atendre les seves reclamacions. Entre aquestes hi ha que la direcció no s’avé a negociar un increment salarial després de dotze anys amb el salari congelat i que, a més, durant aquest temps hi ha hagut retallades. També han afirmat que hi ha sobrecàrrega de treball per manca de personal i un “abús de la temporalitat”.

Segons el comitè d’empresa tampoc es fa una avaluació de cada lloc de treball des de l’any 2003 i hi ha “opacitat” en les funcions dels empleats. Alhora, han denunciat “irregularitats en el calendari laboral” que es tradueixen en “incompliment del que marca l’estatut dels treballadors”. Pels representants dels treballadors, la situació és “insostenible”.