Diumenge, 2 d'abril de 2023 - Edició 1711
La República

Els treballadors de TE Connectivity rebutgen l’informe tècnic que justifica l’ERO plantejat per l’empresa

ACN Montcada i Reixac.-Els treballadors de TE Connectivity han rebutjat l’informe tècnic que la direcció de la companyia ha presentat per deslocalitzar la producció i justificar l’Expedient de Regulació d’Ocupació […]

Agències 03/10/2019

ACN Montcada i Reixac.-Els treballadors de TE Connectivity han rebutjat l’informe tècnic que la direcció de la companyia ha presentat per deslocalitzar la producció i justificar l’Expedient de Regulació d’Ocupació que afecta 101 empleats de la planta de Montcada i Reixac. Segons ha explicat a l’ACN el delegat de CCOO a l’empresa, Pedro Prieto, dimarts va tenir lloc la primera de les reunions entre la direcció i els representants sindicals. En la trobada, la companyia va defensar la seva posició i els treballadors van presentar documentació que acredita que la fàbrica vallesana és la més productiva del grup a nivell mundial. Per ara, la direcció no els ha facilitat més informació sobre la forma i condicions d’aquest expedient. La plantilla s’ha tornat a concentrar aquest dijous davant la planta de Montcada.

Pedro Prieto ha explicat que l’empresa, que es dedica a la producció de sensors i altres components per a l’automoció, assegura que necessita traslladar una part de la producció a Àsia perquè la venda de vehicles a Europa s’ha reduït en contrast amb l’augment que hi ha Àsia.A més, afirma que la companyia també els ha informat que vol redistribuir la producció que es fa a Montcada en altres centres que té a Europa. “Podríem entendre una deslocalització al mercat asiàtic perquè és el que més els interessa però aquesta planta és la més productiva a nivell mundial i no trobem cap raó tècnica ni econòmica que justifiqui la redistribució a Europa”, indica. Prieto també reclama un pla de viabilitat amb “garanties de futur” per la fàbrica de Montcada. “No volem que aquest sigui el primer pas que vagi seguit d’un segon que suposi endur-se la planta per davant”, ha advertit.Divendres una representació dels treballadors de TE Connectivity es reuniran amb l’alcaldessa de Montcada i Reixac, Laura Campos, per instar-la a intercedir per evitar la pèrdua de llocs de treball al municipi. La batlle ha participat aquest dijous en la protesta que la plantilla ha dut a terme a les portes de la factoria i a la qual també s’hi han sumat alguns empleats de Prysmian, una altra empresa que també està afectada per un ERO.