Dilluns, 21 de juny de 2021 - Edició 1061
La República

Els treballadors de Salvesen Logística, participada per Danone, convoquen una vaga entre els dies 2 i 4 de febrer

ACN Barcelona.-Els treballadors de Salvesen Logística, l’empresa que s’encarrega de la logística de Danone, han convocat una vaga entre els dies 2 i 4 de febrer per exigir a la […]

Avatar
Agències 28/01/2021

ACN Barcelona.-Els treballadors de Salvesen Logística, l’empresa que s’encarrega de la logística de Danone, han convocat una vaga entre els dies 2 i 4 de febrer per exigir a la companyia un increment salarial i una millora de les condicions laborals. L’aturada serà total i afectarà els diferents centres que l’empresa té a l’Estat, situats a Sant Cugat del Vallès, Madrid, València i Sevilla (aquest últim encara no ha notificat formalment la vaga). A les instal·lacions de la ciutat vallesana hi treballen vora 250 persones. Segons el president del comitè d’empresa de Salvesen Logística de Sant Cugat del Vallès, Juan Molero, els empleats del grup han treballat en condicions “molt precàries” durant la pandèmia i en cap moment han tingut “un reconeixement”.

Segons ha explicat Comissions Obreres (CCOO) a través d’un comunicat aquest dijous, empresa i sindicats van iniciar un procés de negociació per millorar les diferents qüestions que afecten la plantilla. No obstant això, i davant la impossibilitat d’arribar a un acord, els treballadors han decidit obrir un procés de mobilització. Consultat per l’ACN, Molero explica que la plantilla de Sant Cugat té prevista una última reunió amb la companyia el pròxim dilluns 1 de febrer a les 16.00 h per revertir la situació. “Entenem que les nostres propostes no són desorbitades i sabem que l’empresa té un rendiment econòmic més que suficient”, apunta el president del comitè d’empresa.La convocatòria de vaga a tots els centres de la companyia arriba un mes després que les instal·lacions de Madrid aturessin la seva activitat durant tres dies per denunciar la precarietat laboral dels treballadors. Segons CCOO, l’empresa ha prestat un servei essencial durant la pandèmia, ja que ha servit productes refrigerats de Danone a supermercats i grans superfícies i amb gent treballant “moltes hores i amb contractes precaris”.Per altra banda, Danone va abonar una prima de 500 euros els treballadors del grup, una quantitat que no van percebre els empleats de Salvesen Logística per tractar-se de personal subcontractat per la multinacional alimentària.