Dilluns, 20 de setembre de 2021 - Edició 1152
La República

Els treballadors de Saint-Gobain a l’Arboç faran vaga indefinida per frenar el tancament de la divisió Glass

ACN L’Arboç.-Els treballadors de la fàbrica Saint-Gobain a l’Arboç (Baix Penedès) faran vaga parcial indefinida a partir del 7 de setembre per exigir a la direcció que freni el tancament […]

Avatar
Agències 28/08/2020

ACN L’Arboç.-Els treballadors de la fàbrica Saint-Gobain a l’Arboç (Baix Penedès) faran vaga parcial indefinida a partir del 7 de setembre per exigir a la direcció que freni el tancament anunciat a la divisió Glass. És l’acord principal que ha pres de forma unànime l’assemblea de treballadors celebrada aquest divendres al migdia, que ha reunit prop de 300 persones en dues convocatòries celebrades a les portes de la fàbrica. “És l’únic camí que pot fer que la direcció retrocedeixi “, assegura a l’ACN el president del comitè d’empresa, José Alberto García González. A banda de la vaga, la plantilla ha acordat desplegar diverses mobilitzacions que els sindicats estan acabant de perfilar.

El comitè recorda que el tancament de la divisió Glass –dedicada a la fabricació de vidres plans per a automòbils- suposarà acomiadar 120 treballadors, mentre indirectament veuen perillar la continuïtat de la divisió Sekurit, on hi ha contractades 260 persones. Una “catàstrofe comarcal” que la plantilla vol evitar, motiu pel qual han acordat iniciar una vaga parcial indefinida a partir del 7 de setembre. Resta per concretar de quantes hores serà l’aturada diària, però asseguren que no es marquen una data final fins que l’empresa rectifiqui.”L’única manera amb què la direcció pot entendre’ns és si ens unim i parem la fabricació”, defensa García González, que considera que, si no es fa una vaga, “les empreses no acostumen a escoltar ni a entendre els treballadors”. A banda de l’aturada, l’assemblea també ha acordat fer talls de carretera a l’N-340 i diverses marxes lentes al Baix Penedès, si bé els sindicats preveuen definir-ne els detalls durant els propers dies.Des del comitè d’empresa rebaten els arguments públics amb què la direcció de Saint-Gobain ha justificat el tancament de Glass. Mentre la companyia explica que ha pres la decisió perquè el forn d’aquesta planta està arribant al final de la seva vida útil i diu que han empitjorat les tendències del mercat, els treballadors acusen la direcció d’escudar-se en “mentides”.”Ens vam reunir de forma rutinària amb la direcció durant la Setmana Santa i en aquell moment feien reparacions al forn per, deien, allargar-ne la vida fins el 2022″, s’exclama el president del comitè, que lamenta la manca de concreció que els ha mostrat l’empresa durant les reunions que han mantingut per parlar del tancament de Glass. “El comitè encara no tenim informació suficient per explicar als treballador per què volen tancar el centre”, assegura Garcia González.Segons el comitè, la direcció preveu formalitzar l’ERO (Expedient de Regulació d’Ocupació) el 7 de setembre, data en què començaria el període de 30 dies per negociar el tancament de la planta i les condicions d’acomiadament dels 120 empleats directament afectats.