Diumenge, 26 de setembre de 2021 - Edició 1158
La República

Els treballadors de Saint-Gobain a l’Arboç faran diumenge una marxa per frenar el tancament de la divisió Glass

ACN Barcelona.-Els treballadors de la fàbrica Saint-Gobain a l’Arboç (Baix Penedès) es manifestaran aquest diumenge per protestar contra la decisió de la direcció de tancar la divisió Glass. Així ho […]

Avatar
Agències 29/08/2020

ACN Barcelona.-Els treballadors de la fàbrica Saint-Gobain a l’Arboç (Baix Penedès) es manifestaran aquest diumenge per protestar contra la decisió de la direcció de tancar la divisió Glass. Així ho han confirmat a l’ACN fonts de la representació dels treballadors, que han explicat que la intenció és anar caminant a partir de les 5 de la tarda des de la planta fins a l’Ajuntament de l’Arboç. Divendres, els treballadors van acordar de forma unànime en assemblea començar una vaga indefinida a partir del 7 de setembre per fer canviar d’opinió a la direcció sobre el tancament.

El comitè d’empresa recorda que la divisió Glass, que es dedica a la fabricació de vidres plans per a cotxes, suposaria l’acomiadament de 120 treballadors, i posaria en risc de forma indirecta la continuïtat de la divisió Sekurit, on treballen 260 persones més. Segons els treballadors, es tractaria d’una “catàstrofe comarcal”. Segons el comitè, la direcció preveu formalitzar l’ERO (Expedient de Regulació d’Ocupació) el 7 de setembre, data en què començaria el període de 30 dies per negociar el tancament de la planta i les condicions d’acomiadament dels 120 empleats directament afectats.