Dimarts, 21 de setembre de 2021 - Edició 1153
La República

Els treballadors de peatges i oficines d’Abertis convoquen vaga per protestar per l’ERO a la companyia

ACN Barcelona.-Els treballadors de peatges i oficines d’Abertis han convocat diverses jornades de vaga en contra de l’Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO) que han presentat els responsables de la companyia. […]

Avatar
Agències 15/07/2020

ACN Barcelona.-Els treballadors de peatges i oficines d’Abertis han convocat diverses jornades de vaga en contra de l’Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO) que han presentat els responsables de la companyia. La plantilla dels peatges ha anunciat quatre caps de setmana de vaga que començaran el diumenge 26 de juliol i continuaran els tres primers caps de setmana d’agost, de divendres a diumenge, tres aturades de 72 hores cadascuna. Les vagues afectaran totes les autopistes espanyoles que gestiona Abertis, que a Catalunya són l’AP-7, l’AP-2, la C-33 i la C-32. Pel que fa als treballadors d’oficines, la vaga la faran en tres dimarts consecutius a partir del 26 de juliol.

Cal recordar que Abertis ha presentat un ERO a tres de les empreses del grup, Acesa, Invicat i Autopistes Espanya per “causes organitzatives i productives”. La mesa negociadora es va constituir el 2 de juliol i les reunions que hi ha hagut fins ara no han servit per arribar a cap acord. En tot cas, la direcció ja ha advertit que l’ERO tindrà afectació a Catalunya.Abertis recupera el 85% del trànsit D’altra banda, el Grup Abertis ha recuperat el 85% del trànsit que havia perdut durant el confinament als mercats principals, segons ha indicat la companyia en un comunicat. Segons les xifres de l’empresa, durant el març i l’abril hi va haver caigudes de fins al 80%, però des de que es va tornar a permetre la lliure circulació de persones, s’ha observat una tendència “clara” de recuperació cap als nivells de trànsit de l’any passat, especialment a Europa. Amb tot, les xifres segueixen per sota de les del 2019, afirma la companyia. A Espanya la recuperació ha estat del 82%, i a França del 87%.