Dimarts, 11 de maig de 2021 - Edició 1020
La República

Els treballadors de Nissan es manifestaran el 13 de maig davant els “pocs avenços” de la mesa de reindustrialització

ACN Barcelona.-Els sindicats de Nissan han lamentat els “pocs avenços” de la mesa de reindustrialització i han anunciat una manifestació el dijous 13 de maig a Barcelona per mostrar el […]

Avatar
Agències 04/05/2021

ACN Barcelona.-Els sindicats de Nissan han lamentat els “pocs avenços” de la mesa de reindustrialització i han anunciat una manifestació el dijous 13 de maig a Barcelona per mostrar el seu descontentament. “Això no avança com creiem que hauria d’avançar”, ha lamentat el comitè d’empresa. En paral·lel, s’ha detallat que tres dels 17 projectes per a la reindustrialització de les plantes de Nissan estan dirigits a la fabricació de vehicles de mobilitat sostenible (elèctrics i d’hidrogen), segons fonts properes a la comissió que selecciona els inversors. Hi ha també dues candidatures de fabricació de components, dues més vinculades a la construcció i emmagatzematge industrial i els 10 projectes restants estan enfocats a la creació d’un hub d’electromobilitat.

KPMG analitzarà els projectes fins a finals de maigFins a finals de maig, la consultora KPMG -assitent tècnic de la comissió- analitzarà els projectes presentats a partir de quatre paràmetres: perfil corporatiu de l’empresa, marc estratègic i de mercat (model de negoci i potencial del projecte), pla industrial i viabilitat econòmica i financera del pla de l’empresa.Els membres de la comissió del pla de reindustrialització de Nissan celebraran els dies 24 i 15 de maig sessions de treball conjuntes amb l’objectiu “d’analitzar en profunditat” els projectes presentats per les 13 empreses i compartir l’avaluació dels projectes per part de KPMG. “L’objectiu és facilitar la posterior presa de decisió per part de la comissió sobre els diferents projectes que continuaran en el procés”, han precisat les mateixes fonts sindicals, que han avançat que la propera reunió de la mesa de reindustrialització de Nissan se celebrarà al juny.13 de maig, manifestació pels carrers de BarcelonaLa manifestació dels sindicats de Nissan anirà des de la seu de la Direcció General d’Indústria fins a la delegació del govern espanyol, al carrer Mallorca. “Això no avança com creiem que hauria d’avançar”, ha assenyalat el comitè d’empresa de Nissan, que ha complert amb les ‘amenaces’ de mobilització si la taula de reindustrialització no presentava “propostes concretes”. “Hi ha quatre empreses que ja han abandonat el projecte i, a la vegada, dues més s’hi han sumat. Alguns d’aquests nous projectes podrien ajustar-se a les nostres necessitats, però per temes de confidencialitat no ens han donat més informació”, han assenyalat les mateixes fonts sindicals. “Necessitem projectes que preservin el teixit industrial que es perd amb la marxa de Nissan, i alguns dels que actualment tenim sobre la taula no compleixen amb aquest requisit”, ha alertat el comitè d’empresa. “Així que ni els treballadors de Nissan, ni el Govern de la Generalitat ni el govern espanyol podem estar conformes amb el que tenim a dia d’avui”, han reiterat els sindicats. “Això no avança i per tot plegat hem acordat manifestar el nostre descontentament al carrer el proper 13 de maig”, han conclòs.