Dissabte, 25 de setembre de 2021 - Edició 1157
La República

Els treballadors de les arts escèniques alerten que el govern espanyol els “torna a deixar fora” de les mesures socials

ACN Barcelona.-La Confederació d’Artistes i Treballadors de l’Espectacle (ConArte), que integra la catalana AADPC, alerta que el nou decret del govern espanyol, de mesures complementàries en l’àmbit social i econòmic […]

Avatar
Agències 03/04/2020

ACN Barcelona.-La Confederació d’Artistes i Treballadors de l’Espectacle (ConArte), que integra la catalana AADPC, alerta que el nou decret del govern espanyol, de mesures complementàries en l’àmbit social i econòmic per fer front al covid-19, “torna a deixar els artistes de peu sense cap tipus de cobertura”. Segons l’entitat el RDL 11/2020, publicat el 31 de març, dona empara a nous col·lectius –com les treballadores de la llar- però en canvi no té en compte la intermitència laboral del seu sector. En aquest sentit, tornen a exigir mesures que permetin l’accés a prestacions de protecció social bàsica, com la prestació contributiva o el subsidi d’atur “que ha estat contemplat per a altres sectors especialment afectats per aquesta crisi”.

“Som treballadors com la resta, cotitzem com la resta, però la nostra condició d’intermitència laboral ens deixa fora altra vegada de les mesures aprovades”, lamenta en un comunicat ConArte. Segons la confederació d’associacions de treballadors de les arts escèniques –on figura l’Associació d’Actors i Directors Professionals de Catalunya (AADPC)- “l’omissió” del seu col·lectiu en el nou decret de mesures urgents “suma factors de precarització” al sector. Argumenten que sense mesures “amb perspectiva social” el sector “mor de gana i ofegat pels pagaments ordinaris de tot ciutadà. “Per la situació d’intermitència és discutible que es pugui accedir a mesures ‘d’avals’ previstes legalment, ja que no tenen ingressos estables i regulars, ni previsió de tenir-los a curt termini”, insisteixen.