Divendres, 17 de setembre de 2021 - Edició 1149
La República

Els treballadors de la neteja de Mollet denuncien pressions davant la vaga indefinida

ACN Mollet del Vallès.-El comitè d’empresa de Ramcon, responsable de la neteja dels equipaments municipals i educatius de Mollet del Vallès, denuncien pressions i una “actitud irresponsable” tant per part […]

Avatar
Agències 03/12/2020

ACN Mollet del Vallès.-El comitè d’empresa de Ramcon, responsable de la neteja dels equipaments municipals i educatius de Mollet del Vallès, denuncien pressions i una “actitud irresponsable” tant per part de la direcció de l’empresa com del govern municipal davant la vaga indefinida que va arrencar dilluns, 30 de novembre. Els treballadors apunten que el consistori els va traslladar dilluns que el conflicte era “entre empresa i treballadors”, motiu pel qual consideren que no assumeixen la seva responsabilitat com a govern. En aquest sentit, lamenten el posicionament neutral en tractar-se d’una empresa que assumeix un encàrrec a través d’un concurs públic.

“Volem denunciar que aquest argument recurrent dels nostres representants polítics és fals, primer perquè el mateix plec de condicions estableix el compliment de la normativa legal vigent pel que fa als drets de les persones treballadores de Ramcon”, assenyalen en un comunicat. La presidenta del comitè d’empresa, Beatriz Tortola, lamenta que l’Ajuntament mai s’hi ha volgut implicar. “Diu que és una cosa entre empresa i treballadors”, lamenta, recordant que es tracta d’una concessió pública. “Uns representants que diuen ser socialistes o defensar la classe treballadora es considerin neutrals davant d’empreses que guanyen un concurs públic incomplint les obligacions que han de complir” amb els drets dels treballadors, assenyala el comitè d’empresa.Els treballadors denuncien les pressions que asseguren que estan rebent per exercir el dret a la vaga, uns fets que ja han estat comunicats aInspecció de Treball. La protesta dels treballadors es deu als incompliments legals que asseguren que pateixen, entre d’altres el no reconeixement de vacances i la manca d’elements de protecció personal.