Dilluns, 30 de gener de 2023 - Edició 1649
La República

Els treballadors de General Electric protesten contra l’ERO que afectarà 150 treballadors Catalunya

ACN Barcelona – La plantilla de General Electric s’ha mobilitzat contra l’Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO) que comportarà 199 acomiadaments a l’Estat, dels quals 150 seran a Catalunya. Els treballadors […]

Agències 13/01/2023

ACN Barcelona – La plantilla de General Electric s’ha mobilitzat contra l’Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO) que comportarà 199 acomiadaments a l’Estat, dels quals 150 seran a Catalunya. Els treballadors s’han concentrat davant l’Expo Hotel Barcelona, on s’està celebrant una reunió entre sindicalistes i direcció per pactar les condicions de l’ERO. La multinacional nord-americana va anunciar fa mesos una reestructuració global de les seves operacions i va acomiadar el 20% de la plantilla del negoci de producció d’energia eòlica. L’expedient afectarà principalment enginyers que dissenyen aerogeneradors de terra al centre, on treballen unes 600 persones.

“El punt de partida de la negociació és molt baix. Ens toca lluitar per minimitzar-ho i aconseguir les millors condicions per tots”, ha lamentat a l’ACN Marc Maymó, president del comitè d’empresa de GE Renovables.

Maymó ha afegit que els tecnòlegs es troben en una situació “dèbil” en el mercat de l’eòlica, que ha estat castigat per l’increment de la inflació i compta amb menys marge que els proveïdors i els clients. “El futur de la eòlica a priori ha de ser de molt creixement però hi ha molta incertesa per com es reparteixen els marges”, ha dit.

L’empresa ha obert la porta a fer contractacions de nou en el futur i, per això, els treballadors reclamen que s’aguanti el “mal moment” i no es prescindeixi de part de l’equip d’enginyeria ara. “És molt dolorós quan veus que competidors que ho estan passant malament incrementen la inversió. És una estratègia errònia”, ha afegit Maymó.

Els empleats han recordat que la planta de Barcelona és un “centre d’excel·lència” en disseny d’aerogeneradors, amb un alt valor afegit i amb una contribució molt important en innovació i desenvolupament de patents.