Dilluns, 27 de març de 2023 - Edició 1705
La República

Els treballadors d’atenció primària de Girona valoren negativament la previsió de Salut en la segona onada

ACN Girona.-Un 82,3% dels treballadors d’atenció primària de Girona que han participat en una enquesta valoren negativament la previsió que ha fet el Departament de Salut sobre la segona onada […]

Agències 04/12/2020

ACN Girona.-Un 82,3% dels treballadors d’atenció primària de Girona que han participat en una enquesta valoren negativament la previsió que ha fet el Departament de Salut sobre la segona onada de la pandèmia. Es tracta d’una enquesta elaborada pels sindicats Metges de Catalunya, UGT, Satse i CCOO aquest novembre a 400 treballadors de la salut pública. Els resultats indiquen que els treballadors puntuen amb un 3,9 la direcció territorial de Salut, tot i que els equips directius dels CAP aproven amb un 5,4. Per altra banda, el 88,4% dels treballadors també demanen la contractació de més treballadors a l’atenció primària.

De fet, els resultats indiquen que la meitat dels professionals creuen que els CAP estan saturats per l’alta demanda de pacients. A més, vuit de cada deu enquestats creuen que no es poden complir els estàndards de qualitat assistencial marcats per l’Institut Català de la Salut (ICS).Per altra banda, un 31,6% dels treballadors també assegura que falta formació i material per atendre a la demanda. En l’enquesta també s’ha demanat si els professionals sanitaris se senten segurs amb el material de protecció que utilitzen i un 68,1% diuen que no.Pel que fa al servei de neteja: un 67’8% respon que el seu centre no disposa de servei de neteja durant tot l’horari d’obertura, i el mateix 67% opina que creu que no es garanteixen les mesures òptimes de desinfecció.