Divendres, 31 de març de 2023 - Edició 1709
La República

Els treballadors d’Alfisa a Santa Margarida i els Monjos començaran dilluns una vaga indefinida

ACN Santa Margarida i els Monjos.-Els 95 treballadors d’Alfisa a la planta de Santa Margarida i els Monjos (Alt Penedès), dedicada a fabricar peces per a automòbil, començaran dilluns 14 […]

Agències 10/09/2020

ACN Santa Margarida i els Monjos.-Els 95 treballadors d’Alfisa a la planta de Santa Margarida i els Monjos (Alt Penedès), dedicada a fabricar peces per a automòbil, començaran dilluns 14 de setembre una vaga indefinida. Segons ha avançat Eix Diari i ha confirmat l’ACN, el motiu principal és reclamar a l’empresa la meitat de la nòmina pendent de l’agost i forçar una “reacció” de l’administració, ja que la plantilla assegura que la fàbrica acumula nombrosos impagaments i ha entrat en una “lluita” amb Renault –client principa -. “I nosaltres estem al mig”, lamenta el comitè d’empresa, que recorda que la planta fa mesos que no té subministrament de llum ni gas, i ara s’abasteix a través de generadors externs. La plantilla tem que l’empresa acabi tancant la fàbrica.

Els treballadors apunten que l’activitat està aturada des d’aquest dimecres perquè la direcció d’Alfisa també acumula impagaments amb l’empresa subministradora de gasoil per als generadors elèctrics. Segons ha detallat el comitè a l’ACN, la direcció ha instat els treballadors a acollir-se a un permís retribuït de dos dies –dimecres i dijous-, amb previsió de reprendre l’activitat dilluns. La plantilla, però, es nega a treballar en aquestes condicions i el dia 14 començaran una vaga indefinida.”Ens sentim abandonats per l’administració”, assegura el comitè d’empresa, que lamenta que l’actual marc legal derivat de la crisi de la covid-19 i de l’estat d’alarma del març “permeti” a les empreses no fer un concurs de creditors forçós. El comitè insisteix que la situació de la fàbrica dels Monjos és “insostenible” davant l’acumulació d’impagaments a proveïdors, alhora que es queixen per haver cobrat només la meitat de la nòmina de l’agost. “I temem que tindrem problemes per cobrar al setembre i la resta de mesos que vindran”, afegeixen.Segons el comitè, la planta d’Alfisa als Monjos acumula nombrosos deutes malgrat el grup al qual pertany, Jinjiang Industries Europe, sí que és solvent. En aquest sentit, defensen que la fàbrica podria convertir-se en proveïdora oficial de Renault “si no hi hagués una guerra interna dins el grup empresarial”.La vaga anunciada pels 95 treballadors d’Alfisa arriba en un moment en què el Penedès viu un degoteig de tancaments industrials lligats al sector de l’automoció: a finals d’agost Saint-Gobain –dedicada a fer vidre per a cotxes- va anunciar la fi de la divisió Glass a l’Arboç, mentre aquesta setmana Bosch ha dit que tancarà la planta de fabricació de motors de neteja parabrises que té a Castellet i la Gornal. A l’Arboç es preveuen 122 acomiadaments, mentre a Castellet n’hi haurà prop de 300.