Dijous, 23 de març de 2023 - Edició 1701
La República

Els treballadors d’Acciona mantenen la convocatòria de vaga si l’empresa no retira l’ERO als 500 empleats

ACN Barcelona.-Els treballadors d’Acciona han traslladat a l’empresa que mantenen la convocatòria de vaga indefinida si no retira l’ERO als 500 empleats. La reunió telemàtica d’aquest dilluns entre la companyia […]

Agències 07/09/2020

ACN Barcelona.-Els treballadors d’Acciona han traslladat a l’empresa que mantenen la convocatòria de vaga indefinida si no retira l’ERO als 500 empleats. La reunió telemàtica d’aquest dilluns entre la companyia i el comitè ha estat llampec –ha durat només 20 minuts- i no ha servit per acostar posicions. “En aquesta reunió, i per sorpresa nostra, la direcció d’Acciona ens ha plantejat que retirem la vaga sense més, seguint en la seva línia de no argumentar res del que diu o demana”, ha criticat el comitè d’empresa d’Acciona. “Davant d’això hem estat clars i contundents: la vaga no es retira si no es retira l’ERO d’acomiadaments”, ha continuat el comitè de vaga, que hores abans s’havia mobilitzat de nou a les instal·lacions de Nissan a la Zona Franca.

La concentració dels empleats d’Acciona –que tècnicament es troben de permís retribuït- ha començat al voltant de les cinc del matí i s’ha allargat fins després de les set, moment en què els treballadors de Nissan –que també es trobaven a davant els accessos de la planta- han entrat a l’interior de les instal·lacions. Així, la producció a la planta s’ha ajornat durant més d’una hora, ja que al voltant de les sis del matí és quan s’inicien els torns. Durant la protesta, el centenar de persones que hi ha assistit han repetit proclames habituals com “Nissan som tots” o “volem treballar”. Els treballadors d’Acciona han assegurat una vegada més que activaran la vaga indefinida si Nissan o Acciona “els obliga anar a treballar” a la planta de la Zona Franca i no retira l’ERO d’extinció. Una setmana carregada de mobilitzacionsLa d’aquest dilluns ha sigut la primera mobilització d’una setmana que es preveu intensa pels treballadors d’Acciona. Després de la reunió telemàtica entre empresa i comitè de vaga –que només ha durat 20 minuts-, demà dimarts a les 9.30 hores hi ha reunió presencial del mateix comitè de vaga amb la Inspecció de Treball, als serveis territorials del carrer Albareda. Dimecres se celebrarà la tercera reunió entre empresa i treballadors per intentar desencallar la situació de l’ERO, i dijous hi ha convocada una manifestació davant la seu central d’Acciona, situada al Passeig de la Zona Franca. Després de dues setmanes de negociacions, el secretari del comitè d’empresa, Alberto Serrano, manté que l’empresa “no ha demostrat res” i defensa que l’ERO “no té fonaments”. En aquest sentit, afirma que se sent optimista de cara als pròxims dies i exigeix la retirada “immediata” de l’ERO per poder negociar amb la companyia. “Amb una pistola al cap no podem parlar”, conclou.