Dimarts, 27 de juliol de 2021 - Edició 1097
La República

Els transports de TMB superen el milió de validacions diàries, un 52% de la demanda habitual

ACN Barcelona.-Els transports operats per Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) recuperen l’activitat després de l’aturada provocada pel coronavirus. Aquest dimarts, el metro i autobusos van superar per primera vegada el […]

Avatar
Agències 02/07/2020

ACN Barcelona.-Els transports operats per Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) recuperen l’activitat després de l’aturada provocada pel coronavirus. Aquest dimarts, el metro i autobusos van superar per primera vegada el milió de validacions. Aquest dimecres es va assolir el nivell màxim des del 13 de març, amb 1.040.520 viatges, dels quals 670.387 van ser en metro i 370.133 en autobusos, segons el recompte provisional. Aquestes xifres representen un 52% de la demanda habitual en aquestes dates. En paral·lel, el servei de metro s’allargarà fins a les dues de la matinada les nits dels divendres i els dissabtes del juliol.

La mesura ha estat consensuada al si de l’Autoritat del Transport Metropolità en el context de la represa progressiva de l’activitat després del confinament per frenar la pandèmia de la covid-19. De diumenge a dijous, l’horari del metro continuarà com fins ara, de les cinc del matí fins a mitjanit, un horari implantat el març passat en el marc de l’estat d’alarma. TMB va recuperar dissabte passat el funcionament del funicular de Montjuïc a l’horari de temporada d’estiu, de dos quart de vuit del matí a deu de la nit. Dilluns també va obrir de nou el telefèric de Montjuïc. Aquest procés de desescalada anirà acompanyat de l’adopció de mesures d’higiene i control. Sota el lema ‘Amb responsabilitat i confiança’, TMB ha llançat una campanya per recordar que el metro i els autobusos són les millors alternatives per a moltes necessitats de desplaçament i que practicar la mobilitat sostenible és segur i aporta beneficis per al conjunt de la societat.