Dimarts, 27 de setembre de 2022 - Edició 1524
La República

Els transportistes autònoms decideixen aquest diumenge si reactiven l’aturada al sector

ACN Barcelona – Els transportistes autònoms decidiran aquest diumenge si reactiven l’aturada al sector per protestar contra l’increment de costos i les mesures “insuficients” per frenar la pujada de preus. […]

Agències 25/06/2022

ACN Barcelona – Els transportistes autònoms decidiran aquest diumenge si reactiven l’aturada al sector per protestar contra l’increment de costos i les mesures “insuficients” per frenar la pujada de preus. La Plataforma en Defensa del Sector del Transport per Carretera consultarà les delegacions provincials per veure si finalment es reprèn la vaga suspesa “temporalment” el 2 d’abril. “Aquesta circumstància serà valorada i votada per uns transportistes que patim un panorama agònic”, ha apuntat l’entitat, que farà públics els resultats de la votació els propers 27-28 de juny. De fet, la Plataforma en Defensa del Sector del Transport per Carretera posa el 30 de juny com a data límit per obtenir una resposta del govern espanyol a les seves reivindicacions.

“No demanem ni subvencions ni pedaços, sinó solucions duradores i efectives”, han recalcat el transportistes autònoms, que no van acceptar les mesures acordades fa tres mesos –el 25 de març- entre el govern espanyol i el Comitè Nacional de Transport per Carretera (CNTC), amb la bonificació de 20 cèntims per litre de combustible com a iniciativa estrella. Aquell mateix dia, la Plataforma en Defensa del Sector del Transport per Carretera, encapçalada per Manuel Hernández, es va reunir amb la ministra Sánchez, però no es va arribar “a cap tipus d’acord” i es va decidir mantenir l’aturada dels transportistes autònoms de manera indefinida. No obstant això, la Plataforma va convocar el dissabte 2 d’abril una assemblea en una gasolinera de San Fernando de Henares per decidir sobre el futur de les mobilitzacions.

Un centenar de transportistes de tot l’Estat van acudir a la cita i  es va decidir per majoria abandonar “temporalment” les mobilitzacions per així poder “reorganitzar-se millor” i tornar a les aturades si la situació no millorava en el curt termini. De fet, el mateix Manuel Hernández –durant la seva intervenció a l’assemblea– va defensar que era el moment d’actuar amb “intel·ligència” i de “saber administrar les forces” del col·lectiu de transportistes autònoms. “Hem d’organitzar-nos encara més i millor a les províncies i preparar-nos per poder tornar a actuar amb més força. Arribarà un segon cop”, va avisar Hernández.