Dimecres, 22 de setembre de 2021 - Edició 1154
La República

Els títols personalitzats del sistema de l’ATM de Lleida podran incorporar el nom sentit de les persones transgènere

ACN Lleida.-Els títols personalitzats del sistema tarifari de l’Autoritat Territorial de la Mobilitat (ATM) de Lleida incorporaran de forma immediata el nom sentit de les persones transgènere que ho demanin […]

Avatar
Agències 03/04/2019

ACN Lleida.-Els títols personalitzats del sistema tarifari de l’Autoritat Territorial de la Mobilitat (ATM) de Lleida incorporaran de forma immediata el nom sentit de les persones transgènere que ho demanin fruit de l’acord que han signat aquest dimarts la directora d’Igualtat, Mireia Mata i el director general de Transports i Mobilitat, Pere Padrosa. Lleida se suma així a una iniciativa que ja s’ha presentat a Girona i Barcelona, i properament també es desenvoluparà a Tarragona. Mata ha remarcat que l’objectiu principal és ”facilitar la vida normal” d’aquestes persones. En aquest sentit, ha avançat que preveuen una quarantena de sol·licituds a Lleida.

Mireia Mata ha explicat que les persones que decideixen ”sortir de l’armari” i iniciar un ”trànsit” es troben amb dificultats més enllà de les que estan estrictament vinculades amb els ”temes mèdics” que pot comportar un canvi de sexe. S’ha referit així a les qüestions administratives i ha apuntat que quan això passa amb el transport públic, fins i tot pot suposar un problema i una incomoditat quan aquestes persones poden ”aixecar sospites d’estar fent un frau en el viatge”. És per això, que l’objectiu del conveni és ”facilitar la vida normal” en els desplaçaments sens necessitat d’haver de donar explicacions en un tren o un autobús. Des de la direcció d’Igualtat s’ha fet el canvi de nom a la targeta sanitària de 45 persones a Lleida i és per això que ara estimen que la sol·licitud a l’ATM podria registra aquesta mateixa xifra de demanada. Igualtat té comptabilitzades al conjunt de Catalunya més de 2.000 persones que han completat la situació de trànsit. El director general de Transports i Mobilitat, Pere Padrosa, ha assegurat que una vegada signat el conveni, s’aplicarà de forma immediata ja que tenen un sistema ”integrat” i només cal ”normalitzar la situació de la tarja del transport públic”.Des de Colors de Ponent, Sandra Castro ha valorat molt positivament que en l’àmbit del transport públic hi hagi ”plena normalitat” sense necessitat d’haver de ”sortir constantment de l’armari”.