Dimarts, 15 de juny de 2021 - Edició 1055
La República

Els test ràpids de coronavirus s’utilitzaran primer a hospitals i a residències de gent gran

ACN Madrid.-Els test ràpids de coronavirus s’utilitzaran primer per diagnosticar als hospitals sobrecarregats i a residències de gent gran. El director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando […]

Avatar
Agències 23/03/2020

ACN Madrid.-Els test ràpids de coronavirus s’utilitzaran primer per diagnosticar als hospitals sobrecarregats i a residències de gent gran. El director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, ha explicat aquest dilluns en roda de premsa que la prioritat serà “solucionar la sobrecàrrega assistencial” als hospitals amb la detecció “precoç” de pacients infectats així com per apartar ràpidament sanitaris infectats i “descartar com abans millor” els positius entre els professionals perquè puguin reprendre l’activitat al més aviat possible. També es prioritzarà el diagnòstic a residències de gent gran, on es concentra població de risc, per garantir una actuació ràpida i evitar contagis entre residents.

Posteriorment, s’utilitzaran per fer diagnòstics poblacionals per conèixer “de forma representativa” el nivell de transmissió comunitària. Simón ha explicat que van començar a rebre test ràpids de coronavirus dissabte al vespre i s’han començat a distribuir prioritzant les autonomies amb una “sobrecàrrega més gran”.Simón també ha explicat que no descarten el trasllat de pacients entre comunitats autònomes per evitar el col·lapse sanitari. “Els plans hi són, quan sigui necessari utilitzar-los s’utilitzaran”, ha afirmat. El responsable de Sanitat ha remarcat que cal reduir el nombre de casos secundaris d’infectats que produeix cada cas de coronavirus. “L’objectiu és aconseguir que la mitjana de casos estigui per sota d’un” i, per això, ha destacat la importància d’aplicar correctament les mesures de distanciament social.