Dimarts, 22 de juny de 2021 - Edició 1062
La República

Els teatres veuen el tancament com una “molt mala notícia”, però celebren que s’acompanyi d’un pla de rescat

ACN Barcelona.-La presidenta de l’Associació d’Empreses de Teatre de Catalunya (ADETCA), Isabel Vidal, ha considerat el tancament dels teatres com una “molt mala notícia”, però ha celebrat que per primera […]

Avatar
Agències 29/10/2020

ACN Barcelona.-La presidenta de l’Associació d’Empreses de Teatre de Catalunya (ADETCA), Isabel Vidal, ha considerat el tancament dels teatres com una “molt mala notícia”, però ha celebrat que per primera vegada s’acompanyi la decisió d’un pla de rescat de 17,2 milions d’euros. Tot i això, creu que l’ajuda hauria de ser superior. Vidal ha valorat les noves mesures de Govern per frenar el coronavirus, entre les quals hi ha la suspensió de les activitats escèniques i musicals, incloent teatres, concerts i cinemes. “El públic ens ha respost i ara ens tornem a quedar sense el públic i necessitem ajuda i un canvi estructural del sistema teatral i cultural a Catalunya”, ha dit, en declaracions a l’ACN.

Vidal ha valorat les noves mesures com “una molt mala notícia” però que ve acompanyada per “un rescat puntual de 15 dies. És la primera vegada que se’ns diu que se’ns tanca i que hi ha un ajut per intentar suportar aquests 15 dies sense cap tipus d’ingrés”. La presidenta de l’Associació d’Empreses de Teatre de Catalunya ha destacat que hi hagut un canvi respecte l’activitat cultural. “Al principi de la pandèmia el primer que es va fer va ser tancar el teatre i després els bars i els comerços i ara s’han tancat primer els bars i després els comerços i teatres i vol dir que la situació és realment complicada i s’intenta salvar d’alguna manera l’activitat cultural”. Vidal ha assenyalat que si arribava el moment del tancament, tenien clar que la mesura havia d’estar acompanyada per un pla de rescat. Ha admès, però, que voldrien que aquest pla de 17,2 milions d’euros fos més elevat però almenys hi ha aquesta aportació, ha afegit. Ha remarcat que tothom està fent molt esforços per aguantar i aquest “tancament” els torna a la casella de sortida amb un pla de rescat. “No és que doni tranquil·litat però ara hi ha una mesura econòmica per pal·liar el tancament”.