Dilluns, 21 de juny de 2021 - Edició 1061
La República

Els taxistes voten dilluns els representants del sector davant l’IMET mitjançant una consulta electrònica

ACN Barcelona.-Els taxistes autònoms i empreses del sector estan cridats aquest dilluns a votar els seus representants durant els pròxims quatre anys davant l’Institut Metropolità del Taxi (IMET), una consulta […]

Avatar
Agències 26/02/2021

ACN Barcelona.-Els taxistes autònoms i empreses del sector estan cridats aquest dilluns a votar els seus representants durant els pròxims quatre anys davant l’Institut Metropolità del Taxi (IMET), una consulta que en aquesta ocasió serà electrònica per l’actual context sanitari. La plataforma de votació ha estat desenvolupada per l’empresa Scytl – Election Technologies. La darrera consulta va tenir lloc el 2016. Els taxistes podran accedir a la plataforma de votació entre nou del matí i les vuit del vespre amb el seu número de llicència i amb el seu DNI o NIF en el cas dels autònoms i amb el NIE si es tracta d’empreses. Els resultats provisionals se sabran quan finalitzi la jornada electoral.

Hi ha tres organitzacions que es presenten a aquesta consulta com a candidates per representar els taxistes autònoms: l’Agrupació Taxi Companys (ATC), l’Asociación Profesional Élite Taxi Barcelona i el Sindicat del Taxi de Catalunya (STAC). D’altra banda, les candidates per representar les empreses són l’Asociación Barcelonesa de Empresarios y Autopatronos Taxistas (ABEAT) i l’Asociación Empresarial del Taxi (AET).La presidenta de l’IMET, Rosa Alarcón, ha ressaltat la importància d’aquesta consulta perquè per primer cop serà digital i perquè té lloc en un dels moments més difícils per al col·lectiu a causa de la forta baixada de la demanda de taxis”. “La Taula Tècnica que surti d’aquesta consulta tindrà nous reptes i haurà de treballar conjuntament amb l’Administració per avançar en la digitalització del sector, en la millora de la demanda, i en l’adaptació de la reglamentació del taxi a la nova realitat que imposa la situació sanitària actual”, ha afegit.