Dijous, 24 de juny de 2021 - Edició 1064
La República

Els taxistes presenten una denúncia per l’ús de dispositius lluminosos per part de Cabify

ACN Barcelona.-El Sindicat del Taxi de Catalunya, Élite Taxi i l’Associació de Taxi Companys van presentar divendres passat una denúncia contra Cabify davant la Direcció General de Transports i Mobilitat, […]

Avatar
Agències 31/05/2021

ACN Barcelona.-El Sindicat del Taxi de Catalunya, Élite Taxi i l’Associació de Taxi Companys van presentar divendres passat una denúncia contra Cabify davant la Direcció General de Transports i Mobilitat, la Guàrdia Urbana i la Fiscalia de Seguretat Vial per l’ús que fan els vehicles de la plataforma de dispositius lluminosos no reconeguts en el reglament. Segons els taxistes, aquests llums serveixen per captar l’atenció de possibles usuaris i captar passatgers il·legalment al carrer. Els taxistes fan constar que es tracta d’una “clara competència deslleial” i que també vulnera el reglament de la DGT en matèria de llums als vehicles.

“Pensem igualment que l’ús d’aquests lluminosos perjudiquen greument la seguretat dels vehicles, ja que en la majoria dels casos aquests elements estan situats en la zona de l’airbag amb conseqüent perill en cas d’accident”, afegeixen els taxistes.Fa pocs dies, el 20 de maig, els taxistes van celebrar una marxa lenta pel centre de Barcelona per denunciar aquesta i altres pràctiques de Cabify, a qui també acusen de no respectar la precontractació de 15 minuts, la circulació dels vehicles sense tenir cap servei contractat o no tenir visible l’adhesiu que indica el dia de descans, entre d’altres. A banda, van exigir la implantació urgent de aplicació pública del taxi.