Dissabte, 25 de setembre de 2021 - Edició 1157
La República

Els talibans ja controlen l’Afganistan

ACN Barcelona.-Titulars diversos als diaris d’aquest dilluns. “Irreductibles”, titula ‘El Punt Avui’, que reserva la fotografia central de la portada al partit de futbol que va enfrontar el FC Barcelona […]

Avatar
Agències 16/08/2021

ACN Barcelona.-Titulars diversos als diaris d’aquest dilluns. “Irreductibles”, titula ‘El Punt Avui’, que reserva la fotografia central de la portada al partit de futbol que va enfrontar el FC Barcelona i la Reial Societat.

El diari ‘ABC’ resumeix a tota portada la situació derivada de la presa de Kabul amb una imatge de soldats nord-americans fugint del país: “Afganistán cae en manos del integrismo talibán”.L”Ara’ ho fa amb una imatge de soldats talibans enmig de la població de Kabul: “L’Afganistan torna a ser talibà 20 anys després”. També reserva un espai a la portada per al terratrèmol que dissabte va assotar Haití i ha deixat més de 700 morts: “El malson haità”.’La Razón’ destaca la presa talibana de Kabul i de bona part de l’Afganistan: “La reconquista de los talibanes”. El rotatiu madrileny també assenyala les despeses dels parlaments autonòmics de l’Estat espanyol: “El parlamento catalán cuesta 62,9 millones y el madrileño solo 32,1”.’El Periódico’ aposta per una fotografia dels talibans al palau presidencial de Kabul i aprofita una rima per definir la situació a l’Orient Mitjà: “Afganistán ya es talibán”.’El Mundo’ no només es fa ressò de la conquesta de Kabul sinó també de l’aposta dels talibans per crear un emirat islàmic a l’Afganistan: “Los talibán ocupan Kabul y anuncian un Estado Islámico”. El diari entrevista el portaveu d’ERC al Congrés, Gabriel Rufián: “El nacionalismo identitario y excluyente ha crecido en Madrid”.”Afganistán, a merced de los talibanes”, titula ‘El País’, que il·lustra la portada amb uns milicians armats. A més, destaca la situació dels nens i adolescents que han arribat a Ceuta des de l’estranger: “El callejón sin salida de los menores de Ceuta”.’La Vanguardia’ dedica la fotografia principal a l’equip de futbol masculí del Barça, que va vèncer en el seu primer partit de la temporada al Camp Nou. El titular del dia, però, és per a la victòria dels talibans a l’Afganistan: “Els talibans entren a Kabul i imposenel seu emirat islàmic”.